Koopcentraal
Image default
Beauty en verzorging

Wat is natuurlijke gezichtsverzorging

De huid krijgt dagelijks veel te verduren. Van het dragen van make-up door vrouwen tot het scheren van de baard bij mannen. Daarnaast zitten er in de lucht vervuiling die de huid kan aantasten. Het gezond houden van de huid vergt een goede natuurlijke gezichtsverzorgingsroutine. Wie wilt er nou niet een gezonde en stralende huid?

Er zijn erg veel gezichtsverzorgingsproducten op de markt, maar vaak weten we niet wat erin zit en of het een toegevoegde waarde voor de huid is. De kern van een gezonde huid is een verzorging die zo dicht mogelijk aansluit bij onze huidfuncties. Iedere huid is anders en heeft een andere verzorging nodig. 

Tegenwoordig zijn er veel chemische producten te vinden die de huid schaden in plaats voeden. Je huid is opgebouwd uit natuurlijke stoffen en herkend deze ook. Een goedkoop vulmiddel zoals aardolie of paraffine liquidum zal je huid niet herkennen en hier ook niks mee doen. Producten die deze stoffen bevatten zullen als en plastic zakje op de huid gaan liggen in plaats van dat ze opgenomen worden. De huid kan door het plastic laagje niet meer ademen en er kunnen pukkeltjes en irritaties ontstaan. Natuurlijke gezichtsverzorging bestaat enkel en alleen uit natuurlijke ingrediënten die je huid kan opnemen. 

Natuurlijke en biologische gezichtsverzorging

Natuurlijke en biologische gezichtsverzorging maken je huid weer gezond en glanzend. Deze producten reguleren de vochtverhouding van de huid, ondersteunen het herstel van de huid en voorkomen vroegtijdige veroudering. Goed om te weten is dat natuurlijke en biologische producten niet hetzelfde zijn.

Biologische producten zijn milieuvriendelijk geproduceerd en bevatten ingrediënten die uit de natuur komen. Biologische producten gaan dus nog een stapje verder dan natuurlijke producten. Tijdens het productieproces worden bij biologische producten geen chemicaliën en dergelijken gebruikt. Het product is vanaf teelt tot verwerking volledig biologisch bewerkt. Biologische richt zich dus meer op de gezondheid van de bodem en ecosystemen. De mens heeft alleen de taak om dit in stand te houden.

Naast het feit dat natuurlijke producten het beste voor de huid zijn, zijn ze ook beter voor de planeet. Er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van chemische stoffen die de natuur kunnen schaden. Let wel goed op dat de verpakkingen ook eco friendly en duurzaam geproduceerd worden. Verder wordt er in de cosmetische wereld veel getest op dieren. Let bij het kopen van cosmetica goed op het Cruelty Free certificaat van de fabrikant. 

Puur natuur!

Bij BioSelfCare worden natuurlijke en biologische gezichtsverzorgingsproducten verkocht. Naast natuurlijke en biologische producten zijn veel producten gemaakt op basis van Ayurveda. Met meer dan ruim 500 duurzame verzorgings- en beautyproducten vind je een geschikt product voor jouw huid. Bij BioSelfCare vinden we dat je huid en de planeet het beste verdiend. Veel van onze producten worden daarnaast eco friendly geproduceerd en verpakt. Zodoende maken we voor meerdere categorieën de biologische cirkel rond.

Naast het verkopen van natuurlijke en biologische verzorgingsproducten geven we ook advies welke type producten jouw huid nodig hebt. Een droge huid heeft namelijk andere verzorging nodig dan een vette huid. 

“Puur natuur” is niets voor niets een welbekende uitspraak.

 

https://www.bioselfcare.nl/