Koopcentraal
Image default
Sport

Hoe kom je van klachten in de onderrug af?

Er zijn veel pijnlijke klachten die je op een bepaald moment in je leven kan krijgen. Eén van de pijnlijkste is klachten onderrug, en je hebt er waarschijnlijk al wel eens last van gehad. Deze pijn ontstaat meestal door verkeerde sta of zit houding. Dit wordt vaak voorkomen met fysiotherapie, maar hierbij moeten we rekening houden dat dit niet voor iedere pijnpatiënt werkt. Er zijn namelijk ook pijnlijke klachten die ontstaan door een ongezonde levensstijl. Hierbij kan fysiotherapie wel helpen, maar je moet er wel rekening mee houden dat het langzaam aan kan gaan.

Hoe voorkom ik pijn in de onderrug?

Je kunt pijn in de onderrug voorkomen door hierop te letten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je geen last meer hebt van deze pijnlijke klacht:

  • Let op je houding: zorg ervoor dat je recht zit en niet te ver voorover buigt.
  • Neem pauzes tijdens het werken: ga regelmatig even staan of liggen om de spieren te ontspannen.
  • Doe lichaamsbeweging: dit is goed voor de spieren en zorgt ervoor dat je pijn in de onderrug voorkomt.
  • Drink genoeg water: door te drinken blijft je lichaam gehydrateerd en worden pijnlijke klachten minder.
  • Eet gezond: een ongezonde levensstijl kan pijn in de onderrug veroorzaken. Probeer daarom zo veel mogelijk gezonde voeding te eten.

Fysiotherapie bij pijn in de onderrug

Fysiotherapie is een manier om pijn in de onderrug te behandelen. Er zijn verschillende klachten die fysiotherapie kan oplossen, maar voor pijn in de onderrug werkt dit niet altijd. Dit komt doordat pijn in de onderrug vaak ontstaat door een verkeerde houding en fysiotherapie kan dit niet oplossen. Het is daarom belangrijk om na te gaan wat voor pijnlijke klacht je hebt, zodat de juiste behandeling gekozen kan worden.