Koopcentraal
Image default
Beauty en verzorging

Verander je gewoonten voor een goede huid

Lichaamsbeweging is misschien wel een van de bekendste manieren om de gezondheid van uw hele lichaam te verbeteren, omdat het de werking van uw longen en hart en ook uw mentale toestand helpt verbeteren. Door stress te verminderen, kan lichaamsbeweging helpen huidaandoeningen te verminderen die door een dergelijke toestand verergerd kunnen worden, zoals acne-uitbarstingen of eczeem. Hoewel onderzoekers het verband tussen stress en de huid nog aan het ontrafelen zijn, geloven sommigen dat de olieklieren van de huid en de natuurlijke oliën die de huid afgeeft, beïnvloed kunnen worden door stresshormonen

Er zijn veel veranderingen die je in je levensstijl kunt aanbrengen om je huid en het uiterlijk ervan te verbeteren. Zorg ervoor dat je veel groene bladgroenten (zoals spinazie, boerenkool, collard greens) en vitamine C-rijk voedsel aan je dieet toevoegt – deze antioxidanten helpen vrije radicalen af te weren. Een vrije radicaal is een atoom of molecuul dat een enkel ongepaard elektron in een buitenste schil heeft en daardoor onstabiel en zeer reactief is. Wanneer een vrije radicaal reageert met een normale cel, beschadigt hij het buitenste membraan van de cel. Dit komt doordat de zuurstofatomen zich hebben gekoppeld aan de lichaamseigen elektronen door ze weg te stelen van andere moleculen om zichzelf in evenwicht te houden. Hierdoor ontstaat een kettingreactie waarbij andere moleculen ook uit balans raken en elektronen stelen van nabijgelegen moleculen. Het is eigenlijk niet anders dan het domino-effect! Als je eenmaal veranderingen hebt doorgevoerd die je huid van binnenuit beïnvloeden, is het tijd om verbeteringen aan te brengen in de directe interactie met het oppervlak van je huid.”

Dode huidcellen zijn niet alleen de oorzaak van je doffe teint. Ze kunnen ook de poriën verstoppen, wat leidt tot puistjes en mee-eters. Exfoliëren is het verwijderen van deze dode huidcellen en huidresten van het huidoppervlak. Dit zorgt er niet alleen voor dat je huid er frisser en stralender uitziet – het kan ook helpen om je poriën te ontstoppen en het zicht ervan te minimaliseren. Door twee tot drie keer per week te scrubben blijft uw huid stralend en gezond, terwijl u het risico op irritatie of ontstekingen minimaliseert.

Begrijpen hoe HA werkt, kan consumenten helpen de voordelen van het gebruik ervan te begrijpen: Hyaluronzuur (HA) is een gel-achtig waterbindend ingrediënt dat 1000 keer zijn eigen gewicht aan water kan vasthouden. Het is populair in korean skincare en COSRX een van de meest effectieve vochtinbrengende ingrediënten op de markt en helpt de huid gehydrateerd en glad te houden. Het wordt van nature in het lichaam aangetroffen, maar het begint af te nemen naarmate we ouder worden.

https://kocosmo.nl/