Koopcentraal
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen bij een gevoelige huid?

Veel mensen hebben last van een gevoelige huid. Dat kan bij vlagen zijn, bijvoorbeeld bij een verminderde weerstand of wanneer de weersomstandigheden veranderen, maar sommige mensen hebben er altijd last van, de hele dag. Een gevoelige huid kan trekkerig voelen, is snel geïrriteerd en jeukt dan of slaat rood uit. Het verschilt een beetje per persoon wat de oorzaak is van een gevoelige huid. De juiste producten van toskani.nl zijn daarbij cruciaal. Dit zijn de dingen die je kunt doen als je last hebt van een gevoelige huid.

De juiste ingrediënten

Sommige mensen hebben last van een gevoelige huid omdat ze allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in skincare producten. In veel gevallen reageren mensen bijvoorbeeld slecht op alcohol of parfum. Bijna alle merken voor skincare producten hebben wel een zogenoemde aparte ‘sensitive’ lijn met producten zonder alcohol en parfum. Heb je nog steeds last wanneer je deze ingrediënten vermijdt? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor natuurlijke skincare producten. Deze bevatten doorgaans minder verschillende ingrediënten, waardoor je makkelijker kunt herleiden waar je nou precies allergisch voor bent.

Ga zorgvuldig met je huid om

Wanneer je last hebt van een gevoelige huid, doe je er verstandig aan om je huid zo min mogelijk te belasten. Zo is scrubben voor mensen met een vette huid een goed idee, maar voor mensen met een gevoelige huid kan dat de klachten alleen maar erger maken. Verder is het belangrijk om niet te vaak en te heet te douchen en de huid van je gezicht goed tegen de zon te beschermen. Gebruik ook in de winter een lichte SPF, bijvoorbeeld in de vorm van een dagcrème met SPF 15. Ga in de zomer voor minimaal factor 30.

Vet houden

Tot slot is een gevoelige huid vaak zo gevoelig omdat de huid van zichzelf weinig talg aanmaakt. Dit resulteert in een droge huid die gevoeliger is voor invloeden van buitenaf dan een normale of vette huid. Kies daarom voor een goede vette dagcrème. In de nacht is het aan te raden een nog vettere crème te gebruiken, omdat dit wanneer je slaapt genoeg tijd heeft om goed in te trekken.