Koopcentraal
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de kosten voor een nieuwe meterkast en bedrading gemiddeld?

Iedereen heeft een meterkast in huis. In sommige gevallen is het nodig om de meterkast en de bedrading te vervangen. Het is meestal nodig om de groepenkast te vervangen wanneer u in een oude woning woont. In een oude woning zit meestal een verouderde meterkast die niet meer veilig is om te gebruiken. Oude meterkasten zijn vaak niet veilig, omdat oude meterkasten niet beschikken over een aardlek. Een aardlek is van groot belang. Een aardlek zorgt ervoor dat de overtollige stroom die in de meterkast naar de grond wordt geleid. Oude meterkasten hebben meestal geen aardlek. Doordat de oude meterkasten geen aardlek hebben wordt de overtollige stroom die in de meterkast komt niet naar de grond toe geleid. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het nodig om de meterkast te vervangen. Veel oude woningen hebben nog een zogenaamde stoppenkast. In principe biedt de stoppenkast genoeg bescherming, maar het wordt toch aangeraden om de zogenaamde stoppenkast te vervangen voor een nieuwe en moderne groepenkast met installatieautomaten. Dit verhoogt de veiligheid en gebruiksgemak van uw installatie. 

Kosten meterkast en bedrading vervangen 

Wanneer de elektra in een bestaande oude woning verouderd is komt vroeg of laat het moment dat elektrische bedrading en de gehele meterkast vervangen moet worden. Bij nieuwbouwwoningen kan het ook het geval zijn dat de gehele meterkast en de bedrading vervangen moeten worden. Zo kunt u uw woning geheel aan uw wensen aanpassen. De prijs van het vervangen van de elektra is afhankelijk van de woonoppervlakte en het aantal kamers in de woning, zoals de badkamer, slaapkamer, woonkamer etc. De kosten om een gehele meterkast en bedrading te vervangen liggen ongeveer tussen de 3200 tot 5000 euro. Als u uw gehele meterkast en bedrading wilt laten vervangen, dan is het belangrijk dat u dit laat doen door een gekwalificeerde elektricien.

Gekwalificeerde elektricien

Het vervangen van een gehele meterkast en bedrading is een complexe klus. Er moet met heel veel zaken rekening worden gehouden. Een gekwalificeerde elektricien heeft de juiste kennis om een gehele meterkast te vervangen. Ga vooral niet zelf aan de slag als u uw gehele meterkast en bedrading wilt vervangen. Het vervangen van een meterkast moet op de juiste manier gebeuren. Als het vervangen van een meterkast niet op de juiste manier gebeurt, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Schakel ons daarom in. Wij werken met de beste elektriciens die veel kennis en ervaring hebben van het vak.