Koopcentraal
Image default
Beauty en verzorging

Zwarte vlekken verminderen of verwijderen doe je zo

Als we last hebben van zwarte vlekken gaan we vaak op zoek naar oplossingen. Het is niet fijn om hier last van te hebben, zeker niet wanneer deze vlekken zich in het gezicht bevinden. Maar om de juiste oplossing of behandeling te kunnen vinden en toepassen is het vaak ook belangrijk om de oorzaak er van te kennen. Zo kan je vaak al dingen doen of net dingen vermijden die zwarte vlekken veroorzaken. Meestal komen zwarte vlekken er door de zon of hebben we gewoon een donker pigment. Maar zwarte vlekken door acne is ook een mogelijkheid. Hoe je dit kan oplossen en zwarte vlekken lichter maken mogelijk kan maken, vind je in dit artikel.

 

Doe aan camouflage

Wanneer je last hebt van acne dan kan dit enorm frustrerend zijn. Je wil hier vanaf geraken, daardoor begin je misschien te prutsen aan je puisten en zo maak je het eigenlijk erger dan het is. Wanneer je hier last van hebt en je er geen littekens of zwarte vlekken aan wil overhouden, laat je je acne best gewoon met rust. Er niet aan prutsen en er gewoon afblijven is de boodschap. Wanneer je dit te moeilijk vind of je er maar niet van kan afblijven, kan je ook je acne en zwarte vlekken door acne gaan camoufleren. Zo bestaan er foundations die je zwarte vlekken of acne kunnen corrigeren. Best ga je dan op zoek naar zo’n foundation voor de gevoelige huid zodat je niet nog meer last krijgt van irritaties.

 

Skinlight pigment verlichtende creme

Naast corrigerende crèmes heb je ook crèmes tegen zwarte vlekken, of deze nu door acne of door de zon komen. Een goed voorbeeld daarvan is Skinlight. Deze heeft een speciale whitening technologie die tot diep in de huid doordringt en de strijd met pigmentvlekken of zwarte vlekken aangaat. Hij breekt het pigment af en voorkomt dat er nieuw pigment wordt aangemaakt. Skinlight is een heel zuinige crème, je hebt er telkens maar een kleine hoeveelheid van nodig en bovendien hoef je geen schrik te hebben voor allergische reacties want deze pigmentvlekkencrème is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde. Gewoon even aanbrengen op de moeilijke zones, even laten inwerken en na een tweetal weken zal je merken dat zwarte vlekken lichter maken helemaal niet zo onmogelijk was als je dacht.

 

Huidarts

Wanneer je alles geprobeerd hebt om van zwarte vlekken af te geraken, kan je eens een afspraak maken bij een huidspecialist. Het kan zijn dat deze vlekken een medische oorzaak hebben. Wanneer dit niet het geval is, dan kan er altijd nog een laserbehandeling voorgesteld worden door de arts. Dit is een behandeling die door hem wordt uitgevoerd en waarbij het licht van de laser tot diep in de huid doordringt. De behandeling is volledig pijnloos en heel effectief. Wel kan het zijn dat je een paar sessies nodig hebt waardoor het een kostelijke zaak kan worden.

 

Voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Spray tan gebruiken om bruin te worden

Verander je gewoonten voor een goede huid

Medewerkerstevredenheidonderzoek