Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Trampoline

Een trampoline, zodra een kind dit bijzondere voorwerp ziet rent hij of zij er zo snel mogelijk naar toe. Dit bijzondere voorwerp is niet alleen heel leuk speelgoed voor kinderen (en volwassenen), maar kan ook helpen bij een goed workout.

Workout

Steeds meer sportscholen hebben ook trampolines en bieden ook trampoline workout lessen aan. Springen op een trampoline is niet alleen heel leuk, maar ook supergezond. Volgens onderzoek verbrand je namelijk in een springsessie van 19 minuten 8,3 calorieën per minuut. Dit is evenveel als 22,5 kilometer per uur fietsen of 1.6 kilometer in 10 minuten rennen. Dit komt namelijk omdat trampoline een vrij intensieve sport is. Daarnaast voelt het trampolinespringen veel minder als sporten, omdat veel mensen het ervaren als iets leuks. Je voelt je namelijk in de lucht zo licht als een veertje. Behalve dat je al die calorieën verbrand is trampolinespringen ook heel goed voor je balans. Je moet namelijk zorgen voor een goede landing en hoe hoger je springt hoe moeilijker het is om goed te landen. Het is daarom ook belangrijk dat je voordat je begint met heel wild springen wat YouTube video’s bekijkt of advies vraagt aan een sportadviseur. Het is belangrijk om klein te beginnen en daarom met wat minder hoge, kleine sprongen te starten. Als je die onder de knie hebt kun je later proberen wat hoger te gaan springen.

Trampoline in de tuin

Het kan misschien een idee zijn om een trampoline te kopen en in de tuin te plaatsen. Meet dan eerst goed de tuin op zodat je niet een te grote trampoline koopt. Daarnaast moet je ook goed opletten of je een vierkante of een ronde trampoline wilt hebben. Denk daarnaast ook aan een veiligheidsnet trampoline om zeker te weten dat alles goed gaat en je eigen veiligheid (of misschien van je kinderen) te vergroten.

Voor meer info : https://www.trampolines.nl/