Koopcentraal
Image default
Bedrijven

3 Soorten technieken voor het bedrukken van shirts

Woon je in Den Haag en wil je een shirt personaliseren? Dan hoef je alleen maar te zoeken naar een betrouwbaar bedrijf voor shirt bedrukken Den Haag. De drukkerij biedt verschillende technieken om een shirt naar wens te bedrukken. Het type drukmethode dat je kiest is bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct. Ter informatie, shirtbedrukking omvat het proces van het toevoegen van afbeeldingen aan een shirt en is de meest populaire methode om een shirt te versieren. Het bedrukken van shirts gebeurt door rechtstreeks op het kledingstuk te drukken met verschillende methoden zoals een zeefdruk, transferdruk of DTG-druk. Afhankelijk van jouw budget, ontwerp en grafische wensen kies je het type shirtbedrukking dat beschikbaar is. De volgende zijn enkele van de meest populaire methoden die worden gebruikt voor het bedrukken van shirts.

Transferdruk

Dit type bedrukking is het meest geschikt voor kleine ontwerpen of logo’s die geen hoge resolutie of kleurnauwkeurigheid vereisen. Transferdruk gebruikt hitte om inkt van een papieren sjabloon (film) over te brengen op het oppervlak van het kledingstuk door middel van druk en hitte. Dit proces vereist geen inkt en maakt het mogelijk een onbeperkt aantal kleuren tegelijk te bedrukken. De kwaliteit kan echter minder goed zijn dan andere methoden, omdat het geen scherp beeld met scherpe randen oplevert.

Flexodrukken

Flexodrukken geeft een betere kwaliteit dan transferdruk. Dat komt omdat het een echte zeef gebruikt in plaats van een papieren sjabloon. Het maakt ook meer detail in je ontwerp mogelijk omdat er geen beperking is van de hoeveelheid inkt die op elk stuk materiaal kan worden gebruikt tijdens de productie. Flexodrukken vereist echter meer tijd en vaardigheid dan andere methoden omdat er meer stappen in de productie nodig zijn. Bij deze druktechniek wordt flex materiaal gebruikt om de bedrukking over te brengen. Ideaal dus voor het bedrukken van zachte stoffen zoals katoenen T-shirts en joggingbroeken.

DTG-bedrukking

DTG staat voor Direct to Garment. DTG-printers gebruiken warmteoverdracht technologie om rechtstreeks op kleding te printen met behulp van speciale inkten. De inkten zijn speciaal voor dit proces samengesteld en worden dye-sublimation inkten genoemd die speciaal voor dit doel voor kledingfabrikanten zijn ontwikkeld. De DTG-printtechniek maakt ook gebruik van een speciale inkjetprinter om rechtstreeks op kleding te printen. DTG-printers zijn doorgaans duurder dan standaard printers, maar bieden een grotere nauwkeurigheid. Bovendien biedt deze printer ook snellere doorlooptijden voor bestellingen in kleine oplagen of kleine oplagen van shirts die thuis worden gemaakt. Dit type printtechniek is ideaal voor een klein aantal orders.