Koopcentraal
Image default
Woningen

Kroonluchters of rotan hanglampen als sfeerverlichting

Verlichting is een van de eerste behoeften in huis en daarnaast kun je met verlichting een fijne sfeer in huis creëren. Er zijn verschillende soorten verlichting: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Met basisverlichting kun je een gehele kamer verlichten, denk bijvoorbeeld aan een plafondlamp. Met functionele verlichting kan je specifieke plekken in je huis verlichten of accentueren. Denk hierbij aan keukenverlichting of bijvoorbeeld accentverlichting van een schilderij. Met  sfeerverlichting kan je een rustgevende en fijne sfeer creëren in een ruimte. Deze verlichting is minder fel en heeft vaak een wat warmere gloed, zoals een lamp voor op een bijzettafel of een tafellamp.  Wil je sfeer in huis creëren met een hanglamp? Hanglampen zoals een kroonluchter of een rotan lamp zijn hier uitermate voor geschikt. 

Rotan lampen

Een rotan hanglamp is te herkennen aan een natuurlijke look en een boheemse Ibiza stijl. De kap van een rotan lamp is gemaakt van natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de rotanpalm. Deze palm groeit vaak in exotische landen, wat bijdraagt een exotische sfeer in huis.  De rotanpalm heeft maar weinig water nodig, wat ervoor zorgt dat rotan dus duurzaam materiaal is.  Veel rotan lampenkappen zijn gevlochten. Dit geeft een hele ruimtelijke uitstraling. Daarnaast geeft het vlechtwerk van de kappen ook een speels en warm sfeerlicht. Rotan lampen hebben vaak een natuurlijke kleur, wat zorgt voor een warme sfeer in huis. Natuurtinten zijn ook nog eens makkelijk te combineren. Kortom, een rotan hanglamp is dus de perfecte lamp voor als je meer sfeer in huis wilt. 

Kroonluchters

Kroonluchters zijn lampen die aan het plafond hangen en ze worden vaak als sfeerverlichting gebruikt. Meestal bestaan kroonluchters uit meerdere lampen die in meerdere lagen zijn geplaatst. Een kroonluchter is vaak een echt statement in huis en draagt bij aan de uitstraling van de ruimte waar hij in hangt. Ze worden meestal in de eetkamer boven de tafel opgehangen, maar je kunt ze ook in de slaapkamer, woonkamer, hal of overloop hangen. Het beeld dat de meeste mensen van een kroonluchter hebben is vrij klassiek en traditioneel. Maar naast de typische antiek kristallen kroonluchters heb je tegenwoordig ook moderne ontwerpen. 

Verlichtingsproducten kopen

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting? Neem dan een kijkje bij Lampentotaal. Zij zijn op de hoogte van alle trends betreft verlichting en kunnen je goed helpen met jouw wensen.  Voornamelijk binnenverlichting is trendgevoelig, waardoor het aanbod groot is. Lampentotaal is constant bezig met het uitvoeren van onderzoek, het ontwikkelen en het verbeteren van hun lampen. Bij Lampentotaal vind je alle nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van verlichting. Je kunt er lampen in alle prijsklassen vinden en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar ook voor de wat kleinere budgetten is er genoeg te vinden.