Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Je eigen boerderij

Je boerderij beginnen, een droom van velen. Je eigen plek in de natuur met de dieren, wie wil dit nou niet? Het is niet alleen goed voor een mens, veel buiten zijn, het is ook nog eens heel gezond. Mensen zijn niet gemaakt om heel de dag binnen te zitten. Het is belangrijk dat we vaak buiten komen. Een boerderij beginnen is de ideale manier hiervoor.

Een hele klus

Vergis je echter niet, een boerderij beginnen is nog een hele klus. Denk maar eens aan een melkveehouderij, deze boerderij zit vol met koeien. De koeien moeten natuurlijk wel een lekkere warme stal hebben om in te slapen en rond te hangen. Te stal moet daarnaast ook groot genoeg zijn om het aantal koeien in te zetten dat je wil.

Advies

Agrarisch advies kan handig zijn en wellicht wel noodzakelijk. Je komt er goed achter wat je wel en niet wil en welke investeringen je moet maken om je plannen te kunnen realiseren. Eerst moet je natuurlijk een stuk grond kopen om een boerderij op te bouwen. Je kan daarnaast (misschien wel beter) ook een boerderij overkopen van een boer die ermee wilt stoppen. Daarna moet je gaan denken over de soort boerderij, wil je werken met dieren of met planten. Dit zijn twee heel verschillende boerderijsoorten.

Als je namelijk kiest voor een boerderij met dieren, laten we voor het gemak koeien zeggen, dat je moet je allerlei spullen aanschaffen om de koeien te onderhouden. Van een hele stal tot iets simpels zoals een koeborstel.

Voor een boerderij waarbij je planten kweekt, heb je natuurlijk een groot stuk grond nodig en machines waarmee je het voedsel kunt oogsten of misschien wel extra mensen in dienst nemen om bepaalde etenswaren te plukken.

Dit zijn allemaal zaken waar goed over na moet worden gedacht voordat er begonnen wordt met een boerderij.

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/