Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Tennis

Serena Williams, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, wie kent ze niet. Zou goed kunnen zijn in iets, is waarschijnlijk een doel dat we allemaal wel hebben. Elke keer als het Rolland Garros of Wimbledon voorbijkomt op tv en je ziet de tennissers urenlang spelen krijg je dan ook niet spontaan zin om te gaan tennissen. Al is de kans klein dat we ooit zo goed worden als Rafa, we kunnen het toch gaan proberen. Is sporten daarnaast niet uiterst gezond? Dus waarom dan niet sporten op een leuke manier?

Jouw eigen tennisracket

Het begint allemaal met een goed tennisracket vinden. Wat al best een moeilijke klus is, want welk tennisracket past bij jou? Gelukkig bestaan er verschillende tennisrackets voor kinderen, beginnende spelers en gevorderde spelers. Daarnaast moet je ook kiezen welke soort, maat en merk tennisracket je wil hebben. Er bestaan verschillende materialen die gebruikt worden om een tennisracket te maken. Deze bepalen het gewicht, sterkte, en trilling demping. Daarnaast bestaan er verschillende blad grootes, die de power en speelcomfort van het racket bepalen. Het gewicht en de lengte van het racket zijn echter ook belangrijke punten waar goed rekening mee moet worden gehouden. Verder zijn er heel veel verschillende merken die tennisrackets maken, bijvoorbeeld een head tennisracket.  Andere bekende grote merken die tennisracket maken zijn: Yonex, Wilson, Dunlop, Babolat, Head. 

Al deze factoren spelen een grote rol bij een tennisracket kopen, hier moet je dus ook goed aan denken en rekening mee houden.

Het is daarom ook erg belangrijk dat je niet (alleen maar) kijkt naar de kleur van het racket en of je het er wel mooi vindt uitzien. Het is vooral belangrijk hoe het racket aanvoelt, hoe die in je hand ligt en wellicht kun je even met het racket inspelen. Inspelen is een erg belangrijk onderdeel bij het kopen van een racket, want hierdoor voel je werkelijk waar je de komende tijd mee gaat spelen.

En wie weet, misschien ben jij wel de volgende Rafael Nadal!

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/