Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Achteruitrijcamera

Het is de tijd van vakantie, om precies te zijn de zomervakantie. Duizenden mensen gaan de weg op zoek naar de zon, zee en het strand. Deze zijn niet altijd te vinden in Nederland, dus gaan mensen deze opzoeken in het zuiden van Europa. Meestal nemen ze niet alleen het gezin en de koffers mee, maar ook een caravan of wordt er gereden in een camper. Er wordt niet vaak in een van deze voertuigen gereden en een draadloze achteruitrijcamera kan een goede hulp zijn. Deze zorgt voor wat meer overzicht op het verkeer en zal de veiligheid van de rit zeker vergroten. Zeker met al die schreeuwende kinderen op de achterbank. Er kunnen daarnaast verschillende camera’s worden aangesloten op het systeem, waardoor er naar verschillende standpunten om het voertuig heen kan worden gekeken.

Vrachtwagens

Niet alleen in een auto met caravan of camper kan een achteruitrijcamera goed van pas komen, wat ook goed uit kan komen is een achteruitrijcamera vrachtwagen. Vrachtwagens zijn nog grotere voertuigen dan campers of caravans en komen daarnaast ook vaker voor in het verkeer. Hoeveel filmpjes op internet staat er niet van ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn. De dode hoek van een vrachtwagen is vele malen groter dan dat bij een auto en kan voor veel gevaar zorgen op de weg. Als een vrachtwagen meer zicht heeft op het verkeer achter de vrachtwagen, zal dit zorgen voor mee veiligheid op de weg. Een achteruitrijcamera is dus niet alleen veiliger voor de vrachtwagen zelf, maar ook voor de andere weggebruikers.

Advies

Er wordt per voertuig of machine een passend advies gegeven welk achteruitrijcamera set het beste past bij het voertuig. Dit verschilt namelijk per soort voertuig. Het hangt daarnaast ook af in welke gebieden de achteruitrijcamera gebruikt gaat worden en of daar draadloze netwerken aanwezig zijn. Zonder deze draadloze netwerken functioneren de draadloze camera’s namelijk niet.

Voor meer info : https://www.vanzwitserland.nl/