Koopcentraal
Image default
Bedrijven

HSP-er

Sta je heel dicht bij je emoties, ben je erg emotioneel en ervaar je alles heel erg sterk? Dan ben je misschien HSP (highly sensitive person), oftewel hoog gevoelig. Dit betekent dat je een voorkeur hebt voor stilte en rust, je bent erg creatief en pikt dingen snel op. Je hebt sterke zintuigen en kan gevoelens sterk ervaren. Daarnaast kan je goed inleven in de emoties van anderen. Het kan goed zijn dat jij ook hoog gevoelig bent, want bij een op de vijf mensen komt dit voor.

Als je maar enigszins twijfelt of je HSP hebt, twijfel dan niet meer en zoek het uit. Je kan de HSP testuitvoeren waarbij je ontdekt hoe sensitief je werkelijk bent. Door 12 verschillende vragen over jezelf te beantwoorden, kom je erachter hoe gevoelig je bent. Hoe meer vragen er door jou worden beantwoord met een ja, hoe gevoeliger je bent. De 12 vragen gaan over je gevoelens, je emoties en de verschillende relaties en banden die je hebt.

Daarna is het erg belangrijk om jezelf goed in te lezen in dit onderwerp om zeker te weten dat je hoog gevoelig bent. Het kan namelijk ook zo zijn dat je HSS bent, highly sensitive sensation seeker. Dan ben je meer naar buiten gericht en op zoek naar afleiding. Iemand met HSS is meer op de vlucht voor zichzelf en gaat sneller over zijn of haar eigen grenzen heen.

Om meer te weten of HSP zelf kan het HSP boek aangeschaft worden. In dit boek wordt duidelijk uitgelegd wat HSP inhoudt en hoe je dit merkt in je alledaagse leven. Verder worden er vele tips gegeven die je verder kunnen helpen en zo bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. De auteur zelf is ook hoof gevoelig en dit boek is dus ook geschreven vanuit het oogpunt van een hoog gevoelig persoon.

Voor meer info : https://www.hsp-academy.nl/