Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Momentje voor jezelf

Er zijn te weinig uren in de dag, hoe vaak hoor je dit niet in het dagelijks leven. We hebben het allemaal druk met school/studie, werk, sporten, hobby’s en ons sociaal leven in standhouden. Hoe doen we dit toch allemaal in een week. Het aantal mensen met een burn-out stijgt nog steeds. Gelukkig is dit onderwerp nu meer bespreekbaar dan vroeger, waardoor we er meer over weten en leren. Zo kan een burn-out misschien wel voorkomen worden.

De oplossing volgens velen is: neem elke dag een momentje voor jezelf. Een momentje voor jezelf? Werken we dan niet voor onszelf? Sporten we dan niet omdat we er zelf beter uit willen zien? Met een momentje voor jezelf wordt dit allemaal niet bedoelt. Een momentje voor jezelf houdt namelijk een rustmoment in je drukke leven in, een zen-momentje. Doe iets waar je rustig van wordt, waar je helemaal van gaat ontspannen. Leg die telefoon even weg en ga lekker dagdromen. Denk aan vroeger, toen het leven nog “simpel” was. Jij als kleine kleuter, rennend naar de houten zandbak om een prachtig kunstwerk te maken of alleen het zand te zeven.  Denk terug aan die tijd dat er geen vuiltje aan de lucht was, alleen jij, je vriendjes en al het houten buitenspeelgoed in de speeltuin.

Je hoeft natuurlijk niet alleen maar te gaan dagdromen, je kunt veel meer dingen doen waardoor je gaat ontspannen. Ga even naar buiten wandelen of hardlopen. Of maak eindelijk dat project af dat zo lang op je zit te wachten. Maak een mooi album van je vakantie van vorig jaar en haal mooie herinneringen op. Ga lekker naar het strand of ga eindelijk eens verder met die serie die je zo lang niet hebt gekeken. Al deze activiteiten zullen ervoor zorgen dat je meer gaat ontspannen en je zult zien dat je er uiteindelijk alleen maar meer energie aan overhoudt.

Voor meer info : https://www.buitenspeelgoed.nl/