Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Puur natuurlijke schoonmaakmiddelen

Het voorjaar is begonnen, dus hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak. In dit artikel bespreken we vier natuurlijke manieren om schoon te maken. Deze manier zijn vooral geschikt voor tegels badkamer schoonmaken en het schoonmaken van voegen tegels.

 

Citroensap

Citroensap is een favoriet onder natuurliefhebbers vanwege hun vermogen om vlekken te verlichten. Het heeft exact hetzelfde vermogen als het gaat om tegels – het is een effectieve vlekverwijderaar. Net als azijn is vers citroensap zuur van aard en vormt het een ongastvrije omgeving voor schimmel en meeldauw. Het werkt het beste in combinatie met bakpoeder.

 

Borax

Dit natuurlijk voorkomende materiaal is een product van de seizoensgebonden verdamping van zoutmeren. Het is sterk alkalisch (met een pH van 9,3), waardoor borax zo effectief is in reinigen, desinfecteren en ontgeuren. Gebruik borax op dezelfde manier als je baking soda zou gebruiken: dompel een vochtige spons in een kom met boraxpoeder en schrob tot je tegels en voegmiddel schijnen.

 

Waterstofperoxide

Wanneer als het andere er niet in slaagt om je voegen te bleken en hardnekkige schimmel te verwijderen, is het tijd om het met waterstofperoxide te verwijderen. Normaal wordt het gebruikt voor het zuiveren van snijwonden, maar waterstofperoxide is ook een fantastische “witmaker”. Meng waterstofperoxide met witte bloem om een dikke pasta te maken. Breng dit aan op de specie en tegels en dek af met plasticfolie. Laat de magie een nachtje werken, voordat je het goed spoelt met koud water.

 

Stoomreiniging

Een ongelooflijk effectieve methode om vuil, zeepresten, bacteriën en schimmels te verwijderen zijn stoomreinigers. Stoomreinigers vertrouwen op hoge temperaturen en druk om hun werk te doen. Deze machines vereisen helemaal geen chemicaliën of andere producten – en kunnen een goede optie zijn voor mensen met allergieën voor chemicaliën. Hoewel stoomreiniging ideaal is voor voegen en tegels, is het niet geschikt voor siliconenvoegen of geanodiseerde of geëmailleerde oppervlakken.

Voor meer info :