Koopcentraal
Image default
Electronica en Computers

De beste gaming headset

De beste gaming headset

Met een headset kunt u niet alleen telefoneren, maar ook naar muziek luisteren of gamen. Ons team heeft talrijke vergelijkingen en tests op het internet bekeken om een best-of-breed lijst op te stellen met beoordelingen voor gewicht, draadloos, luidsprekers en meer.

Wat is een headset?

Een koptelefoon is een setje koptelefoons in combinatie met een microfoon. Terwijl een hoofdtelefoon een puur passief audioapparaat is, kan een hoofdtelefoon tegelijkertijd worden gebruikt om te luisteren en te spreken. Met name hoofdtelefoons die zijn ontworpen voor professionele omgevingen worden ook wel headset-sets genoemd. Hoofdtelefoons zijn geïntegreerd in een helm voor verschillende toepassingsgebieden zoals politie, leger en luchtvaart.

Vrouwen met een headset headset worden aangeboden in tal van ontwerpen en uitvoeringen. In de zogenaamde binaurale versie hebben ze twee oorstukken. Deze versie komt het meest overeen met het ontwerp dat bekend is van de klassieke hoofdtelefoon. De meeste binaurale koptelefoons die voor de entertainmentsector worden aangeboden, maken stereoweergave mogelijk. Hoofdtelefoons met slechts één oorschelp worden voornamelijk gebruikt voor telefonie en spraakcommunicatie. Omdat mono headsets één oor onbewoond laten, zijn ze beter in staat om omgevingsgeluiden op te vangen.

Lichte en compacte in-ear-hoofdtelefoons worden vooral gebruikt voor mobiele apparaten zoals smartphones en laptops. In deze gehoorgang headsets is de microfoon geïntegreerd in een houder die in de kabel hangt. Draadloze headsets maken een bijzonder hoge mate van bewegingsvrijheid mogelijk. Met deze sets is de audiotransmissie draadloos. Draadloze headsets werken op batterijen en wegen daarom meer dan bedrade apparaten. Bluetooth-headsets integreren de spraak- en hoortoestellen in een compacte module met een toonbocht.

Met uitzondering van in-ear-headsets en compacte Bluetooth-headsets is de microfoon van een headset ondergebracht in een hoofdband die aan een van de oorschelpen scharniert. De microfoonarm kan door de gebruiker op een variabele afstand van de mond worden ingesteld. De optimale afstand van de microfoon tot de mond is afhankelijk van het technische ontwerp van de headset en van het omgevingsgeluid. In toepassingsgebieden met een aanzienlijk extern geluid, zoals in de luchtvaart, is een korte microfoon-naar-mondafstand nodig voor een goede verstaanbaarheid.

Hoofdtelefoons worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen. Telefooncentrales en callcenters gebruiken headsets omdat medewerkers hun handen vrij hebben en tegelijkertijd aantekeningen kunnen maken bij een gesprek en een elektronische dataregistratie kunnen maken. Koptelefoons worden gebruikt in de luchtvaart, de veiligheidssector en de militaire sector. Hoofdtelefoons worden ook gebruikt in de televisie- en evenementensector.

Welke soorten headsets zijn er?

Koptelefoons zijn de afgelopen jaren voortdurend ontwikkeld. Waren in het begin van de digitalisering en de introductie van mobiele telefoons, headsets met hoofdband en microfoonclip het meest gangbaar, vandaag de dag kan de gebruiker kiezen uit een breed scala aan arrangementen en ontwerpen.

De in de headsets geïntegreerde technologie heeft ook grote vooruitgang geboekt. Hoofdtelefoons zijn al lang geen eenvoudige audioapparaten meer die zijn geleend van de telefonie en zijn geschikt voor het overbrengen en weergeven van spraak. Hoofdtelefoons van hoge kwaliteit bieden een uitstekende geluidskwaliteit die niet onderdoet voor hoofdtelefoons van topklasse. De overdracht van spraak is ook steeds beter geworden dankzij gevoelige electretmicrofoons en intelligente ruisonderdrukkingssystemen. Elke headset heeft voor- en nadelen, afhankelijk van het ontwerp.

Veel in-ear headsets bieden uitstekend muziekplezier. Omdat deze headsets gemakkelijk op te vouwen zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn ze ideaal voor op reis. Door de geminiaturiseerde microfoon die in de kabel is geïntegreerd, komt de spraakkwaliteit meestal niet in de buurt van die van kantoorheadsets of Bluetooth-headsets met oorclip. Tijdens snelle bewegingen en vooral tijdens het sporten kunnen de oordopjes van in-ear headsets uit uw oren glippen. Sommige in-ear-headsets worden daarom gecombineerd met oorhaken of een hoofdband.

  • De headsets die in het kantoor worden gebruikt, zijn ontworpen voor een hoog draagcomfort en eenvoudige bediening. Deze headsets worden voornamelijk gebruikt voor telefonie en videoconferencing. Het belangrijkste aspect is een hoge betrouwbaarheid en een perfecte stemweergave. Om deze reden zijn kantoorheadsets vaak uitgerust met een ruisonderdrukkingssysteem dat een duidelijke en duidelijke overdracht van spraak bevordert.
  • De headsets die in commerciële omgevingen worden gebruikt, beschermen hun gebruikers tegen hoge omgevingsgeluiden. De technische onderdelen van de headset, zoals de microfoon en de ontvanger, zijn vaak ondergebracht in volumineuze en robuuste beschermende behuizingen.
  • Bluetooth-headsets zijn compacte apparaten die met een beugel achter het oor worden geklemd. Ze overtuigen door hun kleine omvang en de stevige pasvorm. Soms hebben ze ook de voorkeur vanwege de mode. Ze zijn eenvoudig aan en uit te zetten en maken een draadloze verbinding met de smartphone of een ander apparaat met een Bluetooth-interface.
  • Gaming headsets zijn ontworpen voor gebruik met computer- en consolegames. Sommige modellen bieden specifieke functies zoals surround sound die in combinatie met games kunnen worden gebruikt. Goede gaming headsets bieden een hoge kwaliteit geluid en reproduceren de sfeer van een spel zoals ontworpen door de spelontwerper. Vanwege hun ontwerp en grootte worden gaming headsets zelden gebruikt voor andere toepassingen. We hebben gaming headsets uitgebreid getest en in een Headset Test 2020 hebben we de winnaar van de vergelijking bepaald.

 

Voor meer info : https://tevredenconsument.nl/elektronica/diversen/de-beste-gaming-headset/