Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Zo maak je zonder complicaties voordelig gebruik van een auto

Heb jij al eens overwogen om een auto te leasen? Twijfel je of leasen de juiste keuze voor jou is? Als je het toch wel mist om een auto te hebben en graag meer mobiliteit wilt is een lease auto een goede optie. Het kopen van een nieuwe of tweedehands auto is een grote financiële ingreep waar je blijvend geld aan kwijt bent. En als je na een tijd besluit dat je die mobiliteit niet meer nodig hebt, is het lastig van de auto af te komen en er een mooi bedrag voor te krijgen. Met een lease auto zijn deze complicaties niet aan de orde.

Het gemak van leasen

Een lease auto betaal je maandelijks totdat de leaseperiode over is, meestal na twee à vier jaar. Dit is een vast bedrag dat van te voren is afgesproken met de leasemaatschappij. In veel gevallen ben je voor een lease auto minder kwijt dan een gekochte auto. Dit komt onder meer omdat kosten voor onderhoud, reparaties, wegenbelasting, wegenhulp en autoverzekering al in het maandbedrag zijn inbegrepen. Je variabele kosten zijn daardoor beperkt en je weet precies hoeveel je kwijt bent. Als je leaseperiode is afgelopen gaat de auto terug naar de leasemaatschappij of kun je je contract verlengen. 

Offerte

De kosten voor een lease auto kunnen erg uiteenlopen afhankelijk van de auto en het aantal kilometers dat je ermee wilt rijden, maar ook afhankelijk van de leasemaatschappij. Met een kleiner, simpel automodel ben je vrijwel altijd goedkoper uit met leasen dan met kopen. Leasemaatschappijen kunnen ook speciale aanbiedingen hebben voor bepaalde modellen. Als je precies wilt weten of leasen de goedkoopste optie voor jou is, is het raadzaam verschillende offertes aan te vragen en goed te kijken naar de voorwaarden in een leasecontract.

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/