Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Deze accessoires kun je voor je integraalhelm kopen

Een integraalhelm is een helm die volledig over je hoofd heen sluit. Het biedt de grootste bescherming voor je hoofd bij het motorrijden, omdat het niet enkel je hoofd, maar ook je kin en kaken bedekt. Integraalhelmen zijn de meest veilige helmen. Dit is de reden waarom de meeste motorrijders ook een intergraalhelm kopen. Om je uitrusting compleet te maken, zijn er verschillende accessoires die je bij je integraalhelm kunt aanschaffen. Welke zijn dat? Lees er hier meer over!

Je gehoor beschermen

Er zijn allerlei accessoires die je comfort en veiligheid bieden tijdens het motorrijden. Motorkleding Store biedt bijvoorbeeld van alles aan om met een helm te combineren, waardoor je maximaal beschermd op de motor stapt. Het belangrijkste accessoire is misschien wel de gehoorbescherming. Wanneer je motor rijdt, en al helemaal wanneer je dit op een circuit doet, is er veel lawaai om je heen. Je helm houdt natuurlijk al iets tegen, maar dit is niet genoeg voor optimale gehoorbescherming. Windruis alleen al kan je gehoor schade berokkenen. Er zijn speciale oordoppen ontwikkeld om in je integraalhelm te dragen die geluid tegenhouden. Je kunt kiezen uit hele sterke oordoppen, die veel decibel tegenhouden, of lichtere varianten.

Voor koude dagen

Een integraalhelm bedekt je gezicht goed, maar sluit natuurlijk niet naadloos aan op de kraag van je motorpak. Wanneer het buiten fris is, kan er koude wind in je kraag lopen. Dit kan heel oncomfortabel zijn. Wanneer je lang bent blootgesteld aan koude wind, kan het negatieve effecten hebben op je gezondheid. Een helmmuts, kol of balaclava is de oplossing. Dit accessoire draag je onder je integraalhelm en je motorjas. Afhankelijk van hoe koud het is, kun je kiezen voor alleen een kolletje of een hele muts die ook je gezicht bedekt. Ook al zijn deze accessoires voornamelijk bedoeld om je tegen de kou te beschermen, een muts onder je helm kan ook in de zomer heel handig zijn. Het vangt namelijk al het zweet en haren op, waardoor je helm schoner blijft.

Upgrade je vizier

Wanneer je een mooie integraalhelm hebt, heb je hier lang plezier van. Een manier om je helm een upgrade te geven is door meerdere vizieren aan te schaffen voor je helm. Zo kun je de helm dragen met een zonwerend vizier op een zomerdag of in de winter wanneer de zon laag staat en in je ogen schijnt. Je hebt hier verschillende sterktes in, dus je kan je helm precies aanpassen aan jouw voorkeur. Herken je de voordelen van deze accessoires? Ga dan vandaag nog naar een motorkleding winkel, en kies een aantal accessoires die bij jou passen!