Koopcentraal
Image default
Zakelijk

Particuliere of zakelijke energie?

Energiekosten zijn vaak de grootste kostpost van de mensen. Veel mensen zijn aan de energie het meeste kwijt. Dit is een hoge kostenpost. Ook de hypotheek van een huis heeft als gevolg dat jouw als huishouden op kosten weten te jagen waarop je niet zit te wachten. Ook de belasting gooit roet in het eten. Heb je veel verdient kan je al je verdiende geld afleveren aan de Belastingdienst. Ik ga jullie niet lastig vallen over het thema belastingen. Wij gaan jullie alleen, maar goede tips geven over zakelijke energie. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met de particuliere energiesector. Deze tekst is voor grote bedrijven en ZZP’ers die niet teveel willen betalen aan hun kosten van energie. Zakelijke energie kan je helpen besparen van geld voor jouw bedrijf of firma.

In eerste instantie lijkt het dat je goedkoper uit bent met een zakelijk contract. Niets is vaak minder waar. De leveranciers van energie willen aan jou verdienen en misleiden jou een beetje bij het kiezen van een juist contract. De maatschappij wil aan jouw verdienen, dus lees alle lettertjes goed van het contract voor je kiest voor energie. Dat is onze tip voor jullie. Wij willen dat jij profiteert van het systeem. Je mag ook wel eens een meevaller treffen op het gebied van energie en stroom. Zakelijk energie kan je met belastingvoordelen kopen. Deze energie is namelijk belasting aftrekbaar. De BTW op deze energie kun je terug vorderen voor het bedrijf. Dat geld dat je overhoudt kan je weer investeren in andere doelen voor het bedrijf. Denk goed na welk contract jij afsluit, het heeft van invloed op jouw bedrijf en jouw zakelijke winst.

Fiscaal aftrekbaar

Je energiekosten kunnen bij de Belastingdienst fiscaal aftrekbaar zijn. Val je in een van de onderstaande groepen, dan heb je recht om geld terug te krijgen voor jouw zaak of huis van de Belastingdienst.

* Als je thuis apparaten hebt die veel stroom kosten mag je dit zakelijk doorrekenen.
* Je kan een gedeelte van de energie fiscaal aftrekken in de BTW-aangifte.
* Ga altijd na bij de Belastingdienst over je voor fiscaal aftrekken in aanmerking komt.

Wij hopen dat jullie wat gehad hebben aan onze tips die wij gegeven hebben.

Voor meer info : http://energie-zakelijk.com/