Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Wat je moet weten als je goedkoop een auto wilt leasen

Als je op het punt staat om een lease auto uit te zoeken, dan wil je natuurlijk graag een duidelijk overzicht hebben van de kosten van je nieuwe auto. De lease prijs moet immers binnen je budget vallen, en je wil niet meer betalen voor je auto dan nodig is. Het is daarom verstandig om een aantal verschillende leasemaatschappijen naast elkaar te leggen en te vergelijken. Goedkoop auto leasen is namelijk ook een kwestie van de voorwaarden van verschillende maatschappijen goed met elkaar vergelijken.

Verschillen tussen leasemaatschappijen

Misschien denk je dat alle leasemaatschappijen ongeveer hetzelfde zijn, maar tussen leasemaatschappijen is onderling zeker verschil. Zo stelt elke leasemaatschappij zijn eigen voorwaarden vast in het lease contract, maar ook kan een maatschappij prijs afspraken maken met een dealer van een bepaald automerk. Daarnaast kunnen auto’s soms in een grote oplage worden ingekocht, waardoor de leasemaatschappij er een gunstigere prijs voor betaalt aan de leverancier. Dit merk je dan ook in de lease prijs die de maatschappij aan je door berekent. Zo kan het zijn dat dezelfde auto bij de ene maatschappij voordeliger is in de lease prijs dan bij een andere maatschappij. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende partijen te vergelijken. 

De beste prijs voor je auto

Door je auto te leasen, hoef je je nieuwe wagen niet zelf aan te schaffen. De auto wordt gekocht door de leasemaatschappij en blijft ook in hun bezit. Dat houdt tevens in dat de kosten tijdens de lease periode grotendeels door de leasemaatschappij worden gedragen. Zij betalen bijvoorbeeld het onderhoud, de verzekeringen, de pechhulp en de wegenbelasting. Ook de brandstof wordt vaak in het contract opgenomen, soms helemaal en soms ten dele. Je betaalt zelf iedere maand een vaste lease prijs, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/