Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Wil jij advocaat worden?

Zit jij in het examenjaar en moet je kiezen welke studie jij volgend jaar wilt gaan doen? Dit kan een erg lastige keuze zijn, omdat er zoveel verschillende studies zijn waar jij uit kunt kiezen. Als jij een interesse hebt voor rechten dan kan het goed zijn je hier meer in te verdiepen. Je kunt met rechten namelijk heel veel verschillende kanten op van strafrecht tot aan familierecht.

Redenen waarom jij advocaat moet worden

Er zijn een heleboel goede redenen te bedenken waarom jij advocaat moet worden. Hieronder worden er een paar opgenoemd:

  1. Je bevind je in een dynamische omgeving. Dit betekent dat je elke dag weer wat nieuws meemaakt. Je werkt elke keer weer met andere mensen en zo leer je ook veel mensen kennen. Daarnaast moet je soms ook met advocaten werken van andere vakgebieden, hier leer je dus ook heel veel van andere aspecten van het vak. Je leert op deze manier ook veel collega’s kennen. De meeste advocaten werken ook in een advocatenkantoor, ze werken dus veel samen.
  2. Je hebt elke dag weer te maken met nieuwe uitdagingen. Dit betekent dat je elke keer weer moet denken aan andere dingen en met andere dingen te maken hebt. Dit heeft als gevolg dat je in het begin misschien wel veel hulp moet vragen. Je leert er daarnaast wel weer heel van. Dit is een vak waar je in moet groeien, je kan niet leren hoe je het precies moet doen. De praktijk is altijd wel anders dan de theorie, maar de theorie die je hebt geleerd moet je natuurlijk wel toepassen in de realiteit.
  3. Een van de belangrijkste doelen van dit vak is het helpen van andere mensen. Je doet dit werk om mensen te helpen die in nood zijn en niet de kennis hebben om het alleen te regelen.
Voor meer info : https://www.ebhlegal.nl/