Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

Wat voor bedrijfskleding draag jij?

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is kleding die gedragen wordt bij een bedrijf. Bedrijfskleding of werkkleding is speciale kleding die wordt gedragen om het werk gemakkelijker of veiliger te maken. Soms is het ook door de overheid verplicht. In elke werksector zie je bedrijfskleding terug komen. Naast dat het, het werk vergemakkelijkt kunnen ze ook voor herkenning zorgen op straat.

Soorten bedrijfskleding

Als je aan bouwvakkers denkt denk je waarschijnlijk al snel aan broeken met veel zakken. Misschien een heupgordel waar gereedschap in kan en een veiligheidshelm. De helm is een door de overheid verplichte kledingstuk. Zonder helm mag je de bouwplaats niet op. Deze helm is dus voor veiligheid.

Een rechter herken je aan zijn toga, maar deze loopt hier niet mee over straat. Als je een paar beroepen op noemt kun je zeker wel enkele herkenbare kledingstukken opnoemen die bij dat beroep horen. Dit komt omdat deze sectoren eigenlijk allemaal hetzelfde dragen. Zie je iemand op straat lopen netjes in pak dan denk je al snel dat deze een kantoorbaan heeft.

Werken in de horeca

Horeca bedrijfskleding heeft ook verschillende voorschriften waar ze aan moet voldoen en dan is het nog niet eens zo op de kleding zelf. Maar meer over hoe je er bij loopt en de hygiëne, omdat je met allemaal etenswaren te maken hebt. Een voorbeeld van Horeca bedrijfskleding is bijvoorbeeld een koksbuis in de keuken. Een haarnetje in de keuken voor voornamelijk vrouwen met lange haren. Als bedieningspersoneel lopen ze er vaak netjes bij zoals een stropdas, een overhemd voor de heren en een kelnerschort voor zowel de dames als heren. De meiden kunnen ook een sjaaltje dragen en hebben vaak een blouse aan met broek of rok. Ook dragen zowel de mannen als vrouwen in de bediening vaak een heuptas om hier het kladblok en de portemonnee in te bewaren. Horeca bedrijfskleding is dus erg verschillend. Het hangt er dus maar net af op welke afdeling je werkt van het horeca bedrijf.

Afkorting

Horeca is een afkorting van de eerste twee letters van deze drie woorden; Hotel, Restaurant en Café. Deze drie vormen dus de totale horeca branche. Horeca kan onderverdeeld worden in vijf categorieën. Onder deze vijf vallen fastservice, dus de snackbars, automatieken etc. nachtzalen discotheken vallen in categorie twee. Een bar is de derde categorie. De vierde zijn restaurants, ijssalons en lunchrooms. De horeca is dus de bedrijfstak die alle eet- en drinkgelegenheden en logiesverstrekkende bedrijven omvat.

Voor meer info : http://www.shirtsenzo.nl/horeca-kleding/