Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

De zomertrends voor heren in 2024

Het voorjaar komt er weer aan en een nieuw seizoen betekent: nieuwe trends. Zorg in ieder geval dat je een paar mooie schoenen aan je voeten hebt, zoals Mason Garments sneakers. Daarnaast kun je met de komende vier trends deze zomer de plank niet misslaan. Dit zijn de zomertrends voor heren van 2024.

 

Tip: check nu de nieuwe loafers van Mason Garments. 

Color blocking

Als jij niet bang bent om een beetje op te vallen is deze trend echt iets voor jou. Met color blocking wordt bedoeld dat verschillende felle kleuren met elkaar gecombineerd worden. Je ziet dit terug in kleurrijke prints op shirts, blouses en zomerjassen, maar ook in de manier waarop kledingstukken met elkaar gecombineerd worden. Voor dat laatste moet je wel echt een oog hebben voor kleur, want je kan de plank snel mis slaan.

Linnen

Vind je die color blocking een beetje spannen of over the top? Gelukkig zijn er ook een aantal trends waarmee je het iets meer op safe kan spelen. Van blouses tot broeken tot schoenen. Ook deze zomer is lichtgekleurd linnen helemaal hot en happening voor mannen. Dat is goed nieuws, want linnen is een heerlijk luchtige stof die niet zo verschrikkelijk aan je lijf plakt wanneer het buiten warm is. Ideale kledingstukken om mee te nemen op vakantie dus.

Shorts

Ze waren een tijdje een echte no go, maar deze zomer mag jij je korte broek gelukkig weer uit de kast halen. Ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een linnen blousje. De shorts gaan komende zomer alle kanten op. Als je op safe wil spelen kun je kiezen voor een short van denim, maar we zien ook chino en bloemenprint terug. Ga voor een model net boven de knie en combineer het met mooie loafers, leuke sneakers of comfortabele sandalen.

Backprints

Waar deze trend vandaan komt is ons een raadsel, maar het komende seizoen hebben we de print van ons T-shirt niet op onze borst, maar op onze rug. Veel start-up-bedrijfjes die hun verkoop via Instagram doen, komen met ontzettend leuke en originele prints. Vaak loop je dan voor een paar tientjes met een origineel shirt waarmee jij op straat echt de show kan stelen.