Koopcentraal
Image default
Vervoer en transport

Wat is de Kleinste Schaal Modelspoorbaan?

De kleinste schaalmodelspoorwegen worden N- en Z-schaal genoemd. Beide zijn kleiner dan de schaal 1:220 van een echte trein. Er zijn ook gespecialiseerde typen, zoals HO, O en 00, die nog kleiner zijn. Er zijn veel soorten van deze modeltreinen, dus je kan kiezen welke het beste bij je past. Voor de meest realistische ervaring is de kleinste schaal waarschijnlijk de N-schaal.De kleinste modeltreinschaal is de T-schaal. Deze treinen zijn een honderdste van de grootte van een full-size trein. Meestal is S-schaal de kleinste commercieel beschikbare schaal. Deze producten zijn ruim 22 keer kleiner dan een levensgroot object. Ze zijn ook zeer zeldzaam, maar als je er een vindt, zul je het heel verbazingwekkend vinden. Als je een fan bent van treinen, wilt je misschien investeren in een T-gauge model.

De kleinste modelspoorbaan heet T-spoor. T-schaal, die ook bekend staat als derde van een N-schaal, werd geïntroduceerd op de Tokyo Toy Show in 2006 en begon te worden verkocht in 2007. Ondanks zijn kleine formaat is het de kleinste commerciële modelspoorbaan ter wereld. Het is de meest populaire onder andere schalen. De HO-schaal is de kleinste, terwijl de N-schaal en de Z-schaal de grootste zijn.

T-schaal is de kleinste modelspoorschaal ter wereld. Het is de kleinste modeltreinweegschaal op de markt. Het is ook de kleinste commerciële schaal ter wereld. Een beroemde bezienswaardigheid in Los Angeles is de Angels Flight, de kortste modelspoorbaan ter wereld. Het is slechts twee blokken lang en kost 50 cent om te rijden. Maar het is nog steeds een van de duurste.

In het Verenigd Koninkrijk is de kleinste commerciële modelspoorbaan de Gainsborough Model Railway. Het is een schaal van 7 mm tot voet en wordt beschouwd als de kleinste spoorweg ter wereld. Het is de kleinste van de zeven maten van de N-meter. Het is ook het populairst. De rails staan negen millimeter uit elkaar, wat een nauwkeurige weergave van een spoor van standaardformaat mogelijk maakt.

De kleinste commercieel verkrijgbare modelspoorbaan is de T-spoorbreedte. Dit is een derde van de O-schaal en werd voor het eerst geïntroduceerd in de Japanse speelgoedindustrie in 2006. Het is de kleinste commerciële modelspoorbaan ter wereld. Andere modellen in de wereld zijn HO, N en G. De laatste is de meest voorkomende onder de vijf. Een commerciële T-meter is ongeveer 1:43,5. Ter vergelijking: HO- en G-schaal zijn het populairst van de vijf.

Een andere optie is de Z-schaal, die ook wel bekend staat als de kleinste in massa geproduceerde modelspoorbaan. De spoorwijdte is drie millimeter breed en is de kleinste commerciële modelspoorschaal ter wereld. Hoewel het beperkt in beschikbaarheid is, zijn treinen op T-schaal nog steeds zeer efficiënt en uniek. Ze zijn de perfecte maat voor elke locomotiefcollectie. De kleinste schaal modelspoorbaan is T-spoor, dat ook bekend staat als de kleinste commercieel verkrijgbare.

Kom er ook achter hoe je zelf een modelspoorbaan bouwt