Koopcentraal
Image default
Vervoer en transport

Weten waar je post is met een track en trace systeem

Als je online iets bestelt, wellicht een boek of een cadeau voor een ander of een cadeau voor een speciale gelegenheid zoals een feestdag of een verjaardag, of gewoon iets om iemand te laten weten dat je aan hen denkt, weet je soms niet waar je post nou precies is beland of kun je niet niet altijd even nauwkeurig bijhouden waar in het proces van bestelling tot bezorging jouw pakje nou precies is. In dit soort gevallen biedt een track en trace systeem een mooie uitkomst, omdat je altijd heel goed wordt geïnformeerd over waar je pakje is en wat er nu mee gaat gebeuren en wat zoal de volgende stappen zijn totdat het pakket wordt afgeleverd en, opperst belangrijk, wanneer je het pakket kunt verwachten.

Voordelen van een track en trace systeem

Een track en trace systeem geeft een actueel inzicht van waar je pakje op een bepaald moment is en wat ermee gebeurt, evenals een actuele voorspelling van wanneer je pakje nou uiteindelijk aan zou komen. Voor veel mensen is dit rustgevend omdat het inhoudt dat je niet heel lang na hoeft te denken of je zorgen hoeft te maken dat je pakje niet op tijd komt. Een track en trace systeem is vooral handig voor de stresskippen onder ons die liever altijd weten waar zij aan toe zijn.

Hoe werkt een track en trace systeem?

Een track en trace systeem werkt doordat er constant wordt bijgehouden waar je pakje is en wat ermee gebeurt, bijvoorbeeld als het net in het sorteercentrum is aangekomen of juist al klaar is voor bezorging, en aan de hand van het track en trace systeem krijgt de klant een reële beschrijving van hoe laat zij hun pakket kunnen verwachten, en op welke datum, verwacht of onverwacht.