Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Uitbetaling vroeger en nu

Vroeger betaalde men niet altijd geld als salaris. Er werden ook weleens spullen gegeven of onderdak. Dit was voor deze personen meer aan de orde van de dag dan het hebben van geld. In de middel eeuwen werd dit principe ook gehanteerd. Zo was er een landheer die een stuk land afstond aan boeren. Deze boeren betaalde vervolgens voor het land door gewassen en geld te geven aan de landheer en konden zo verder bestaan. De landheer had zo veel macht omdat hij er ok voor kon kiezen om de mensen weg te sturen als zij niet genoeg afstonden. Ook dienden de boeren de landheer te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De mensen waren bijna een bezit van deze landheer.

Gelukkig is het tegenwoordig veel beter geregeld en wordt men grotendeels betaald met salaris. Ook is het zwart werken de laatste jaren hard aangepakt. Steeds minder ondernemers beginnen nu aan zwartwerkers, dit komt door de vele controles die worden uitgevoerd. Men is daardoor voorzichtiger geworden, waardoor deze mensen wit betaald worden en een contract krijgen. Ook is de veiligheid van de werknemer niet gegarandeerd als hij of zij zwart werkt, de werkgever en de werknemer zijn namelijk dan niet verzekerd.

Ook wordt het salaris nu per maand op de rekening gestort. De werkgever kan dit met de hand invoeren elke maand, of kan ervoor kiezen dit digitaal en online te doen. Online salarisadministratie is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken uit een modern bedrijf. De software die wordt gebruikt maakt het voor de werkgever nog gemakkelijker en is zo veel efficiënter. Er zijn verschillende functies die ervoor zorgen dat u verlicht wordt van werk. Het programma berekend salarissen en zorgt dat het juiste bedrag wordt gestort. Bereken salaris wel regelmatig zelf en voorkom dat het systeem een fout blijft herhalen.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/