Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

Tips voor het organiseren van een kinderverjaardag

Al weken voor hun verjaardag zijn kinderen aan het aftellen totdat ze weer een taart met kaartjes mogen uitblazen én tal van cadeautjes uit mogen pakken. Het is een dag in het jaar waarop zij eens flink verwend worden door vrienden en familie. Hoe leuk deze dag voor de kids ook is, de ouders ervaren soms enige stress bij het organiseren van een leuke kinderverjaardag. Toch is het met onze tips niet zo moeilijk als dat het lijkt! Lees daarom snel verder.

 

Wat voor soort feestje?

Elk jaar weer vraag je jezelf af: wat voor soort feestje moet ik organiseren? Tuurlijk kun je het simpel houden en alleen familie en vrienden uitnodigen voor een hapje en een drankje, maar je kunt ook een thema hangen aan het feest. Dit is zeker voor kinderen erg leuk. Zo kunnen zij zich verkleden en draait hun dag eigenlijk alleen maar om fantasie en spelen. Naast een thema kun je ook denken aan zaken zoals de locatie. Soms is het handig om het feestje gewoon thuis te vieren en eventueel in de tuin, en soms vind je het wellicht prettiger om de verjaardag op een externe locatie te vieren.

 

Cadeaus

Vaak krijg je van bijna elke gast de vraag wat je kind graag wilt hebben voor zijn of haar verjaardag. Om te voorkomen dat je dit gesprek dagelijks moet gaan voeren, kun je voor de zekerheid op de uitnodiging een aantal opties zetten voor cadeautjes. Probeer hier zoveel verschillend mogelijke dingen op te zetten, zodat iedereen zich wel kan vinden in een bepaald cadeau. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld Happy Socks kopen, of speelgoed van Little Dutch. Om dubbele cadeautjes te voorkomen, kun je in de tussentijd even contact met de gasten houden.

 

Versiering

Geen enkele kinderverjaardag is compleet zonder versiering. Versier daarom de ruimte met slingers, ballonnen en leuke vlaggetjes. Hier kun je voor een speels effect ook nog snoep aanhangen voor de kids. Als de verjaardag in de tuin gevierd wordt kun je ook leuke lampionnetjes en lichtjes ophangen. Als het ’s avonds donker wordt zul je een mooi verlichtte tuin hebben met een gezellige sfeer. Dit geldt natuurlijk ook voor binnen, maak een ruimte gezellig met kaarsen en sfeerlichten.

 

Hapjes en drankjes

Je wilt de gasten uiteraard verblijden met een hapje en een drankje tussendoor. Bij een kleine groep is het nog mogelijk om zelf alles te regelen, maar bij een grote groep kun je ook overwegen om een cateraar in te schakelen. Zo wordt alles uit handen genomen en kun jij ook genieten van de verjaardag.

Voor meer info :