Koopcentraal
Image default
Banen en opleidingen

CI/CD (Java) Devops Engineer

CI/CD (Java) Devops Engineer – Utrecht

Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwerpen, verbeteren, beheren, implementeren en ondersteunen van nieuwe en bestaande diensten voor het IT (ontwikkel) team.

U zet zich in voor de ontwikkeling en ondersteuning van pijplijnen voor continue levering op basis van Jira, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository Pro, enz.

Dit ga je doen als Java DevOps Engineer

U bent een DevOps-ingenieur van het T-type met duidelijke expertise in Java Continuous Delivery.GIT, Jenkins en SonarQube hebben natuurlijk geen geheimen meer voor u. Hoewel u in principe zelf geen softwareontwikkelingsactiviteiten zult uitvoeren, is kennis en ervaring van groot belang voor het begrijpen, opzetten en ondersteunen van pipelines en gerelateerde tools van alle IT-ontwikkelteams in NS. Wij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de algehele situatie. Daarom ben je niet bang om aan de slag te gaan met andere tools en technologieën, maar als Java-ontwikkelingsexpert moet je een technologische roadmap bijhouden om het ontwerp te voltooien.

Met jouw expertise ben je van onschatbare waarde op de volgende gebieden:

Verdere ontwikkeling en beheer van Java CD-pijplijn op basis van Jira, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository Pro en Slack.

Beheer en ondersteun samenwerkingshulpmiddelen en ontwikkelwerkplekken.

Geef producteigenaren advies over de Java CD-pipeline-roadmap.

Ontwikkel technische vereisten, visie en roadmap voor uw beroep.

Ontwikkel gebruikersverhalen in het functionele team.

Wissel actief kennis uit met servicegebruikers en uw teamgenoten.

Zoek coördinatie met alle belanghebbenden.

Kennisdeling en ontwikkeling zijn essentieel voor ons team, en we doen dit door middel van kennisbijeenkomsten, gelijktijdige beoordelingen en programmeren van paren. We werken op basis van Kanban en DevOps, maar gebruiken ook elementen van Scrum, zoals dagelijkse stand-ups, retrospectieve meetings en presentaties aan stakeholders. Onze producteigenaar stelt prioriteiten en houdt een routekaart bij voor TOPAAS-services.

Hoe ziet een werkdag er uit?

U controleert Slack vanaf de ochtend om onmiddellijk de situatie van het TOPAAS-team en onze servicestatus te begrijpen en beantwoordt vervolgens de vragen van de gebruiker in de TOPAAS-lounge van Slack en controleert vervolgens of ondersteuning of begeleiding uw hulp nodig heeft. Dan is het tijd voor het DevOps-team om op te staan, waar je jezelf kunt vertellen wat je doet en of je obstakels tegenkomt. Nadat u bent opgestaan, kunt u rechtstreeks de DevOps-ingenieur benaderen waarmee u werkt en bespreken hoe het Kanban-bord openstaande problemen behandelt.

Om 11 uur, de timing van de optimalisatievergadering met de producteigenaar: Samen met je team bespreek je de details van de product backlog (PBI) om te zien of alles duidelijk is, of het voldoet aan de DoR en of het kan zijn vóór de projectevaluatie Klaar om te schatten.

Tijdens de lunchpauze zul je nadenken over verbeterpunten die in de retrospective van morgen naar voren kunnen worden gebracht, en je wilt ook positieve feedback geven aan teamleden omdat ze altijd vriendelijk, open en sociaal zijn en er voor je zijn Help je als je goede hulp krijgt Onlangs werd ik volledig betrapt bij een ongeluk.

Na de lunch kun je één-op-één communiceren met de Scrum master om snel te checken of alles goed gaat en of je hulp nodig hebt. ‘S Middags kunt u zonder tussenkomst samenwerken met andere DevOps-ingenieurs. Je hebt het werk van anderen door collega’s beoordeeld en dacht dat het een goede zaak zou kunnen zijn om een ​​bijeenkomst over je expertise te organiseren, omdat natuurlijk niet iedereen in het team dezelfde ervaring heeft.

Sluit het werk van de dag af door voortgangs- en statusnotities aan uw werk toe te voegen, zodat u en uw team klaar zijn voor de volgende dag.

Dit zijn de functie-eisen

Het laagste HBO-niveau.

Minimaal 3 jaar betrouwbare ervaring in Java-softwareontwikkeling in complexe bedrijfsomgevingen.

Uitgebreide ervaring in Jenkins met declaratieve pijpleidingen Groovy, Maven en Gradle, SonarQube.

Hij heeft uitgebreide ervaring in het gebruik en beheer van pijplijnen voor continue levering op basis van Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository, Docker of vergelijkbare producten.

Ervaring met Powershell en Java hosting en componentbeheer is een pré.

Bekend met agile en DevOps werkwijze.

Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.

Benadruk de flexibele houding om tot oplossingen te komen.

Op NS kun je rekenen

Werken bij NS betekent dat je het verschil kunt maken op het gebied van duurzame mobiliteit. Je maakt deel uit van een organisatie die midden in de samenleving staat en de ontwikkeling van Nederland heeft gestimuleerd. Als een van de grootste werkgevers van Nederland bieden we echter meer diensten. Neem voor deze functie het volgende op:

Het totale maandelijkse maximumsalaris is 5.149,08 euro (op basis van 36 uur werk per week).

Werk 36 uur per week.

Vijf weken vrij (op basis van voltijds werk). Het belangrijkste is dat u ook een week vakantie moet toevoegen.

U kunt 3 christelijke feestdagen ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.

3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en uitstekende pensioenregeling.

Uw tweederangs treinreizen zijn gratis; voor eerste klas reizen kan een kleine persoonlijke uitgave nodig zijn.

Gratis treinreizen voor uw gezin tijdens de daluren.

Na 1 jaar bij NS gewerkt te hebben, krijg je korting op Europese treinreizen.

Professionele ontwikkelingsmogelijkheden en selectieplannen.

Mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden (in overleg).

Als het goed werkt, krijg je na een jaar een vast contract.

Wil je alles in detail weten? Bekijk hier de cao van NS.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/werk-zoeken.html