Koopcentraal
Image default
Dieren

Strooivoer voor vogels – Wat is het en hoe laat je het opvallen?

Strooivoer voor vogels is een zeer populaire manier om onze gevleugelde vrienden tevreden te houden. Het biedt vogelliefhebbers een mogelijkheid om iets dichter bij de vogels te kunnen komen, door het op de juiste plekken te strooien.

Wil je meer leren over vogelvoer, en hoe je ervoor kunt zorgen dat de vogels het opmerken? Dan ben je bij dit blogbericht helemaal aan het juiste adres.

Wat voor soorten strooivoer zijn er?

Het grootste kenmerk van strooivoer is dat het een mengsel is van verschillende zaden, noten en pitten. Toch kan er veel variatie zitten in de mengsels. Hierdoor hebben zowel de vogels als de vogelliefhebbers de keuze om voor verschillende ingrediënten te gaan.

In onze webshop bieden wij verschillende soorten strooivoer aan. Ons strooivoer wordt naar eigen recept samengesteld met hoogwaardige ingrediënten. Deze ingrediënten bevorderen de vitaliteit van de vogels – tijdens de wintermaanden, maar ook daarbuiten. 

Voorbeelden hiervan zijn high energy en onkruidvrij strooivoer. Heb je veel koolmeesjes en pimpelmeesjes in de tuin? Dan zullen ze smullen van de verschillende smaken die ze tegenkomen. Je tuin zal snel een hangplek worden voor vogels van alle soorten en maten.

Ook verkopen we enkelvoudig strooivoer, dat is samengesteld van gepelde pinda’s en zonnebloempitten. Wil je de vogels in je tuin voorzien van voldoende eiwitten? Kies dan voor de combinaties met meelwormen. Het percentage aan eiwitten is hierbij het hoogst. Deze hebben ze het hele jaar door hard nodig.

In welke seizoenen moet je voer strooien?

Vrijwel alle vogels zijn zelf in staat om hun eigen voedsel te vinden, en zichzelf op deze manier te onderhouden. Toch raden we aan om het hele jaar door voer te strooien. Waarom eigenlijk?

Het antwoord  is simpel. Voedsel voor vogels is schaars aan het worden door de toenemende bebouwing van ons land. Er zijn dus minder plekken waar vogels op natuurlijke wijze aan eten kunnen komen. Vooral tijdens de wintermaanden kan het voedsel schaars zijn. Daarnaast zorgt de kou ervoor dat vogels ook lichamelijk veel meer te verduren krijgen. Dit heeft als consequentie dat ze veel lichamelijke brandstoffen zullen opmaken en energie zullen verliezen.

Gelukkig kunnen we onze vrienden een handje (of vleugeltje) helpen. Strooivoer is een efficiënte manier om vogels hun energie te laten opbouwen. Andere manieren om vogels te helpen is door het ophangen van pindaslingers in de tuin, of het gebruik van vogelpindakaas, dat erg rijk is aan vetten.

Strooivoer voor vogels – Zo laat je het opvallen

Het makkelijkste is natuurlijk om het strooivoer over de grond in je tuin te strooien. Vogels zijn erg oplettend als het gaat om eten, en zullen geen moeite hebben om de zaadjes en pitjes te vinden.

Wil je voorkomen dat andere dieren het strooivoer opeten? Dan kan je wat strooivoer in een vogelhuisje, op de tuintafel of op een bordje leggen. In onze webshop kun je bovendien voederplateaus vinden, die bijdragen aan het gemak en de veiligheid van de vogels.