Koopcentraal
Image default
Onderwijs

Slagingspercentage is doorslaggevend

Voor iedereen die op zoek is naar een goede opleiding is het belangrijk om te kijken wat de slagingspercentages van de verschillende onderwijsinstellingen zijn. Voor velen zal dat namelijk de doorslag geven of er voor die instelling wordt gekozen of juist niet. Fabius Opleidingen aan die specifiek op kantoorwerkzaamheden en op boekhouding zijn gericht. Dit omdat er op de arbeidsmarkt veel vraag is naar mensen die deze vaardigheden beheersen. Elk bedrijf heeft tenslotte te maken met de administratie en boekhouding. Met een diploma van Fabius op zak maak je dan ook een goede kans om snel een leuke baan te vinden. Maar alles op zijn tijd: eerst zorgen dat je slaagt voor je opleiding.

Kantooropleidingen

De kantooropleidingen van Fabius Opleidingen doen het goed. Als je gaat kijken naar hoeveel mensen slagen voor deze opleidingen kom je er al snel achter dat een groot gedeelte van de cursisten de eerste keer al slaagt. Is dit je niet gelukt, dan is het altijd mogelijk om een herexamen te doen. Alles bij elkaar komt het slagingspercentage voor de kantooropleidingen neer op ruim 90 procent. Dat is heel netjes toch?

Boekhoudopleidingen

De boekhoudopleidingen zijn op te delen in een drietal verschillende opleidingen. Dat zijn de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB), Basiskennis Calculatie (BKC) en Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). De examens worden afgekomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dat maakt het mogelijk om een vergelijking te maken tussen het slagingspercentage van Fabius Opleidingen en het landelijk gemiddelde. Hieruit blijkt dat de opleiding BKB een slagingspercentage heeft van 88,3 procent terwijl het landelijk ligt op 80,6 procent. Voor de opleiding BKC geldt een Fabius slagingspercentage van 75,3 procent. Dat verschilt van het landelijke percentage dat neerkomt op 72,6 procent. tenslotte de opleiding PDB. Landelijk is het slagingspercentage 66 procent dat een stuk lager ligt dan het slagingspercentage bij Fabius dat ligt op 74,7 procent. De boekhoudopleidingen doen het dus goed in vergelijking met het landelijk gemiddelde.

Voor meer info :