Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

Oris horloge: meer dan honderd jaar Zwitserse precisie

Het horlogemerk Oris staat voor klassiekers als Big Crown, een horloge dat al in 1938 voor de luchtvaart werd ontwikkeld. Dit Oris horloge heeft, de naam zegt het al, een opvallend grote kroon. Hierdoor was het voor de piloten mogelijk om zelfs met leren handschoenen aan de tijd in te stellen. Dit model is evenals de andere horloges van Oris blijven door ontwikkelen. De nieuwste editie uit 2014 is, als eerste ter wereld, uitgevoerd met een mechanische hoogtemeter. In 2018 is ter gelegenheid van de 80e verjaardag van dit bekende Oris horloge een speciale editie verschenen, uitgevoerd in brons en met een groene wijzerplaat.

Echte horloges voor echte mensen

In 1904 kochten de Zwitserse horlogemakers Paul Cattin en Georges Christian een oude horlogefabriek om er een nieuw bedrijf te beginnen. Ze noemden hun bedrijf Oris, naar een beekje in de buurt van Hölstein. Het mechanische Oris horloge is door zijn betaalbaarheid en functionaliteit nog altijd populair. De slogan van het bedrijf is niet voor niets: Real watches for real people. Er zijn vier verschillende collecties: Autosport, Luchtvaart, Duiken en Cultuur. In deze laatste is bijvoorbeeld de Jazz serie uitgebracht. Met horloges, die de naam dragen van jazzmuzikanten als Miles Davis en Louis Armstrong.

Meer dan een horlogemerk

Naast aandacht voor kwaliteit en innovatie toont het bedrijf ook maatschappelijke betrokkenheid. Oris is betrokken bij de Movember Foundation: een stichting die het onderzoek naar kanker financiert. En bij de World Cleanup Day: de wereldwijde actie waarbij burgers zwerfvuil opruimen.

Geïnteresseerd in een Oris horloge?

Wilt u meer informatie, of de verschillende modellen bekijken en bent u woonachtig in de omgeving van Harderwijk, Dronten, Biddinghuizen, Elburg, Nunspeet, Lelystad, Putten of Ermelo. Aarzel dan niet om contact op te nemen.