Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Schade aan de voorruit

Iedereen met een auto heeft wel eens last van een kapotte voorruit. Wanneer je het ziet, is dat natuurlijk even balen want doorrijden is geen optie met een kapot raam en dit moet ook weer gerepareerd gaan worden. Gelukkig hoef je niets te betalen wanneer glasschade hebt, wordt dit vergoed door de verzekering. Vaak wordt dit door de specialist die jouw glas repareert geregeld met de verzekering en zij zorgen er dus voor dat die financiële en administratieve zorgen geregeld zijn. Je hoeft je hier dus niet druk over te maken wanneer je ruit gerepareerd moet worden.

Wanneer de auto naar de garage wordt gebracht om de ruit te repareren, worden eerst de rubbers en sierlijsten en andere onderdelen om de voorruit verwijderd zodat deze niet in de weg zitten tijdens het repareren. De autoruit zal daarna voorzichtig uit het frame verwijderd worden met speciaal gereedschap wat de specialisten hiervoor hebben. Hiermee kan de kitlaag tussen de sponning en vooruit er af worden gesneden. Er zal dan een dun laagje blijven zitten maar hier kom dan een nieuw laagje op. De sponning wordt ook schoon en stofvrij gemaakt en daarnaast wordt het gecontroleerd op beschadigingen en roest schade. De nieuwe ruit die geplaatst zal worden wordt ook eerst goed schoon gemaakt en ontvet en daarna wordt de nieuwe kit op de randen aangebracht. Er worden zuignappen gebruikt om de nieuwe voorruit dan op de juiste manier in de sponning te leggen. Daarna wordt er nog extra gecontroleerd of alles weer werkt en zit zoals dat hoort en dan is de auto weer klaar voor gebruik.

De meeste specialisten op het gebied van raam reparatie staan 24 uur per dag paraat om ruiten te herstellen of te vervangen. Het is handig om altijd van te voren al een goede aanbieder te zoeken waar je vertrouwen in hebt, zodat je niet wanneer je een gebroken ruit hebt snel een aanbieder moet vinden voor de raam reparatie.

Voor meer info : http://glasned24.nl