Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Hierop moet de tekstschrijver van een website letten

Steeds meer professionele tekstschrijvers krijgen tegenwoordig de opdracht om teksten voor een website te schrijven. Veel van ons zakelijke verkeer speelt zich momenteel immers online af. De tekstschrijver van een website moet zich echter wel aan bepaalde spelregels houden. Lees daarom hier waar je als tekstschrijver op moet letten, wanneer je content voor een website schrijft.

 

Creëer waardevolle content

Zorg dat je als tekstschrijver voor een website niet de fout maakt om enkel voor de zoekmachines te schrijven. SEO teksten moeten aan allerlei voorwaarden voldoen. In een poging om een zo goed mogelijke SEO tekst te schrijven, verliezen schrijvers daarom weleens de lezer uit het oog. De lezer is echter ook de potentiële klant! Een potentiële klant wordt echt niet warm van koude, slim gestructureerde teksten vol relevante zoekwoorden en goed geplaatste links. Nee, de lezer wil getriggerd worden door interessante en waardevolle content. Verlies als tekstschrijver van een website dus nooit je lezer uit het oog!

 

Ken de doelgroep van de website

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten webteksten met veel verschillende doelen. Zorg dat je als tekstschrijver precies weet welke doelgroep de website aan wil spreken. Welke leeftijd heeft de doelgroep? Is het een zakelijke doelgroep of richt de website zich op amusement en vrije tijd? Welk producten en diensten verkoopt de website? Dit zijn allemaal vragen waarop jij als tekstschrijver een antwoord moet hebben. De ene doelgroep vraagt immers om een geheel andere benadering dan de andere doelgroep. Denk daarbij aan verschillen in lengte, schrijfstijl, opbouw en woordkeuze. 

 

Trek direct de aandacht van de bezoekers

Als tekstschrijver moet je ervoor zorgen dat je direct de aandacht trekt van de potentiële website bezoeker. In de huidige digitale wereld draait alles om snelheid. Een bezoeker haakt dan ook direct af, wanneer de eerste aanblik van een tekst niet zijn of haar interesse wekt. Je moet er als tekstschrijver dan ook voor zorgen dat je de tekst van een pakkende titel voorziet. Ook kan het helpen om aantrekkelijk beeldmateriaal in je tekst te verwerken. Vaak trekken foto’s en video’s de eerste aandacht van potentiële lezers.  

 

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/