Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Help! Ik wil een Berlingo leasen

Tegenwoordig heb je voor alles een tekst met daarin handige weetjes die je van pas kunnen komen bij de aankoop van een product of een dienst. Zo vind je via Google ook van alles en nog wat over het leasen van auto’s en dan in het bijzonder over het leasen van een bedrijfswagen. Meer en meer is het echter gebruikelijk om ook als particulier een leasewagen te hebben. En jawel, wij kunnen al raden welk model jou wel kan bekoren. Wil je een Citroën Berlingo leasen? Dan doe je er goed aan om nu even verder te lezen.

Als particulier of als werknemer

Waar een auto leasen vroeger voornamelijk gedaan werd door bedrijven, zie je nu meer en meer dat ook particulieren vaker beslissen om een auto te huren dan eentje te kopen. Dit komt voornamelijk omdat een auto kopen niet altijd evident is. Veel mensen dienen hiervoor een lening voor af te sluiten en dat is niet in elke situatie aan te raden. Daarom is leasen de ideale oplossing. Bij leasen huur je als het ware een auto van een leasemaatschappij. Het grote voordeel is dat je om de zoveel jaar van auto dient te wisselen. Zo ga je altijd met een recent model de baan op.

Addertjes onder het gras

Leasen lijkt dus een mooi verhaal te zijn, maar natuurlijk dien je ook rekening te houden met de valkuilen. Zo dien je altijd de kleine lettertjes te lezen op het contract zodat je plots niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Tevens is het belangrijk om de bijtelling goed in de gaten te houden. Deze wordt bij je inkomstenbelasting gerekend als je als werknemer de bedrijfswagen ook buiten de werkuren gebruikt. Hoe minder groen je auto is, hoe hoger het de bijtelling is.

Voor meer info : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen