Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe lease je een auto?

Wil je een auto leasen maar vraag je je af hoe je dit aan moet pakken? Om deze vraag te beantwoorden moeten er eerst wat stappen ondernomen worden. Ten eerste moet er een keus gemaakt worden voor het soort auto. Je kunt een elektrische auto tot zelfs een bus zoals een Renault Trafic leasen. Daarnaast heb je ook een keus uit het soort leasecontract en wat deze allemaal moet dekken. En wanneer je een bedrijf hebt en je de auto ook bedrijfsmatig wilt inzetten dan heb je de keus om deze via je bedrijf te leasen.

Wat is leasen

Je kunt leasen vergelijken met het huren van een auto. Je kiest een auto uit en sluit hiervoor een contract af met een aanbieder. Dit kan een bedrijf zijn dat zich gespecialiseerd heeft in leasen, een dealer of zelfs een winkelketen. Met deze aanbieder spreek je in het contract af dat je tegen een vaste maandprijs, voor een bepaalde periode en bepaalde voorwaarden de auto leaset. Zelf betaal je alleen nog de brandstofkosten. Na deze periode kan je de auto inleveren en eventueel weer een nieuwe auto uitkiezen.

Privé of zakelijk leasen

Wanneer je een bedrijf hebt kun je ervoor kiezen de auto zakelijk te leasen. Je hebt de keus uit verschillende aanbieders, contracten en looptijden. Voordeel van het zakelijk leasen van een auto is dat je de btw kunt aftrekken en dat de kosten via het bedrijf gaan. Waar je wel op moet letten is dat er een bepaalde bijtelling gaat gelden wanneer je meer dan 500 kilometers per jaar privé gaat rijden. Dus wanneer je weet dat je de auto veel privé gaat gebruiken dan kan het zich lonen om te kiezen voor het privé leasen van de auto. Je hebt geen last van bijtelling maar je kunt de zakelijke ritten wel opvoeren als aftrekpost bij je bedrijf.

Voor meer info : http://www.bestelbusleasen.com/super-deals/renault-trafic-leasen