Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Eigendomsinformatie

Hoe je aan eigendomsinformatie komt? Heel simpel, door gebruik te maken van kadastralekaart.com. Daar vind je Kadaster data gratis, informatie waar je vaak al heel erg veel mee kunt. Hoewel gratis, kun je tegen een geringe vergoeding extra producten afnemen. Mooi voorbeeld van zo’n extra product is wel een eigendomsinformatie rapport.

Wie is nou eigenlijk precies de eigenaar van het pand?

Wil je weten wie nou eigenlijk precies de eigenaar van een perceel of een specifiek pand is? Dan heb je echt eigendomsinformatie nodig. Eigendomsinformatie is niets meer dan een uittreksel van de eigendomsakte; niets meer dan een samenvatting met daarin de belangrijkste informatie uit de eigendomsakte. Het downloaden van een eigendomsinformatie rapport kost je een klein bedrag. Meteen nadat je betaald hebt, kun je het rapport downloaden en met het rapport aan de slag.

Info over het verkoopjaar en de koopsom

Als je op de download knop klikt, dan krijg je de beschikking over de naam van de eigenaar van pand of perceel en kom je er achter bij wie de zakelijke rechten van een perceel of pand nou eigenlijk precies liggen. Daarnaast je je na het downloaden informatie over het verkoopjaar en informatie over de koopsom in je bezit, mits deze informatie in het bezit is van het Kadaster.

Duidelijke omschrijving van het object

Ook een omschrijving van het object zit in het gedownloade rapport, net als de exacte kadastrale aanduiding, de nauwkeurige kadastrale oppervlakte van een perceel en staan ook eventuele belemmeringen en andere relevante registraties in het rapport vermeld. Pas als je eigendomsinformatie in handen hebt, weet je echt waar je over praat. De data is altijd recent en word je op A4 formaat gepresenteerd. Met het downloaden van eigendomsinformatie is nog slechts het topje van de ijsberg genoemd van alle mogelijkheden die kadastralekaart.com te bieden heeft.