Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Een dure auto verzekeren? Híer moet je rekening mee houden

Heb je jouw pijlen gericht op de aanschaf van een dure auto? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je moet diep in de buidel tasten voor de auto zelf én voor de verzekering van de auto. Een auto verzekering voor een dure auto is namelijk nooit goedkoop te noemen. Waarom niet? Omdat een verzekeringsmaatschappij bij een dergelijke auto relatief veel risico loopt. Niet procentueel gezien, maar wel kostentechnisch gezien. De reparatie van een Porsche is namelijk te allen tijde duurder dan de reparatie van bijvoorbeeld een Peugeot. Dit heeft puur met de waarde van de auto te maken én ook met het werkplaatstarief van bijvoorbeeld een Porsche specialist. Als je een dure auto wilt verzekeren, zijn er ook nog enkele andere zaken waar je rekening mee moet houden. Je leest het hieronder! 

Jouw leeftijd speelt een cruciale rol

Ben je bijvoorbeeld 20 jaar oud en wil je een dure auto verzekeren? Dan kun je dit bij de meeste verzekeringsmaatschappijen wel vergeten. De meeste maatschappijen zijn namelijk ábsoluut niet happig op het verzekeren van een dure auto met een jonge bestuurder.

Extra alarmsysteem

Als je een dure auto wilt verzekeren, stelt de verzekeringsmaatschappij vaak aanvullende eisen. Zo moet de auto vaak over een alarmklasse 3 of alarmklasse 5 systeem beschikken. Mocht dit systeem niet in de auto aanwezig zijn, zou je deze dus achteraf nog in moeten laten bouwen. Doe je dit niet? Dan wil de verzekeringsmaatschappij simpelweg jouw auto niet verzekeren.

Relatief hoge premies

Eerder in dit artikel heb je het al kunnen lezen: je moet rekening houden met behoorlijke premies. Dit komt puur door de waarde van de auto en door het bijbehorende risico dat de verzekeringsmaatschappij moet lopen. Wil je de premie zo laag mogelijk houden? Dan is het advies om een goede vergelijking te maken en naar een speciale autoverzekering te kijken. Wil je bijvoorbeeld een Mercedes verzekeren? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een Mercedes verzekering. Met een dergelijke verzekering geniet je van een perfecte dekking en mogelijk ook van een relatief gunstige premie!