Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Deel 2: Hoe kan ik energie besparen met een elektrische boiler?

Omdat er nog zoveel meer tips aanwezig zijn in het besparen van geld bij het gebruiken van je elektrische boiler is er een deel twee! 

 

Lees hieronder verder voor meer tips in het besparen van energie met je elektrische boiler:

De inhoud in liters Voor het besparen van geld is het een handig idee om te kijken wat een gemiddeld huishouden verbruikt aan water in liters. Door het kopen van de juiste boiler die het aantal liters aankan, kan je meer besparen. Een eenpersoons huishouden verbruikt ongeveer 30 tot 50 liter terwijl een twee tot vierpersoons huishouden 80 tot 100 liter verbruikt. Grotere gezinnen die gebruik maken van een bad verbruiken ongeveer 120 tot 150 liter. Ten slotte verbruikt een nog groter gezin, een boerderij of bedrijven met industriële doeleinden ongeveer 200 tot 400 liter. Kijk dan naar een 200 liter elektrische boiler.

 

Het warm water verbruik

Iedere situatie en persoon is weer anders als het gaat om het gebruiken van warm water in huis. De ene doucht 10 minuten lang en de ander weer 20 minuten achter elkaar. Probeer hierin te besparen door korter te douchen of een kleinere douchekop te gebruiken. Hieronder staat het gemiddelde van hoeveel liters een persoon gebruikt qua inhoud. 

Het gebruik van een bad is 120 liter, van een douche 60 liter, bij het wassen aan een wastafel 4 liter en bij het afwassen met de hand ongeveer 9 liter. 

Bespreek het verbruik Bij het kopen van een boiler is het een goed idee om met de installateur te bespreken wat het energieverbruik is per jaar. Iedere elektrische boiler heeft weer andere specificaties of onderdelen om het energieverbruik zo gunstig mogelijk uit te laten komen. Bereken dus van een paar boilers die je op het oog hebt het energieverbruik ervan per jaar.