Koopcentraal
Image default
Bedrijven

De voordelen van een zeecontainer

 

Zeecontainers kunnen voor zoveel meer doeleinden dan voor vervoer over zee of land worden ingezet. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos te noemen. Een zeecontainer kopen of huren is daarom een slimme zet. Lees hieronder meer over de bijna onbegrensde mogelijkheden. Of je nu een particulier of een ondernemer of onderneming bent, een zeecontainer kopen of huren biedt in veel gevallen onverwachte oplossingen. Standaard is een zeecointainer in cortenstaal uitgevoerd en is in diverse groottes (van twee tot ruim 12 meter grondoppervlak) verkrijgbaar, met als extra optie met deuren aan de achterzijde.

Als opslagcontainer

Een (geïsoleerde) zeecontainer is uitermate geschikt voor opslag. Van fietsenhok tot bouwmaterialen of tijdelijke opslag van onder andere seizoensartikelen. In het laatste geval is het huren van een zeecontainer een goede optie. Anderzijds is het aanschaffen van een zeecontainer een prima investering. Niet alleen vanwege de vele toepassingsmogelijkheden van zeecontainer maar ook vanwege de gewildheid en de restwaarde.

Als bouwkeet of werkplaats

Wie geen garage of bouwkeet op locatie (voor zijn medewerkers) ter beschikking heeft, kan met een zeecontainer toch een droge en windvrije schaft- of werkplek creëeren. Denk bijvoorbeeld aan laswerkzaamheden of het zagen van hout.

Als kantoor, kamer of als vakantiewoning

Een zeecontainer kan prima (tijdelijk)als kantoor of tiny house in gebruik worden genomen. Hiervoor is wel een goed geïsoleerde zeecontainer nodig. Met enige creativiteit en aanpassingen, tover je een zeecontainer in een leuke kantoorruimte of zelfs huisje om. Alles is natuurlijk wat smaller dan je gewend bent, maar dat wordt door de lengte van de zeecontainer ruimschoots gecompenseerd.
Op deze innovatieve manier wordt het tekort aan studentenkamers al deels opgelost.

Als veiligheidskooi

Een zeecontainer kan eenvoudig tot veiligheidskooi worden omgebouwd. Zeecontainers zijn namelijk enorm sterk. Dit is een hele interessante optie voor bedrijven of ondernemingen die risicovolle loodsen of bedrijfsterreinen hebben.

Als pop-up store

Tijdelijke winkelruimte kan eenvoudig worden gerealiseerd door een zeecontainer als pop-up store in te richten. Starbucks realiseerde in het verleden al eens 45 van deze miniwinkeltjes in de Verenigde Staten. De kosten van een tot pop-up store omgebouwde zeecontainer wegen natuurlijk niet op tegen de bouw van een traditionele bouw. Bovendien is een zeecontainer annex pop-up store gemakkelijk naar andere locaties te transporteren, waardoor je als ondernemer heel flexibel bent.

Als foodtruck, kraampje of bar

Een 20 Ft container heeft de perfecte afmetingen om tot kraampje of bar te laten modificeren en is door de afmetingen (605 x 243 x 259 centimeter) gemakkelijk te vervoeren naar grotere of kleinere evenementen.

Van zeecontainer naar zwembad of vijver

Zowel een 40 Ft als een 20 Ft zeecontainer zijn qua afmetingen perfect voor een zwembad. Met wat eenvoudige aanpassingen heb je al een waterdicht zwembad of een vijver. Je kunt er zelfs een heel luxe zwembad van laten maken.

Als paardenstal

Een zeecontainer kan na wat aanpassingen ook als paardenstal worden ingezet. Je kunt hier bijvoorbeeld een paard onderbrengen dat in quarantaine moet of als een paard van een blessure moet herstellen. Er is veel mogelijk, van gietvloer tot verplaatsbare tussenwand (flexibele stalindeling) tot extra ramen.

Zeecontainer kopen of huren

Afhankelijk van de bestemming of de periode dat je een zeecontainer nodig hebt, kun je overwegen een zeecontainer te kopen of te huren. Kopen is uiteindelijk vaak de beste optie. Laat je goed over de mogelijkheden informeren.