Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

De pet weer in de mode

Petten waren deze zomer weer helemaal in de mode! Waar de fashionindustrie een heel tijdje voor ‘less is more’ koos en ging voor een sobere look die puur uit basisstukken en fashion items bestond, geldt nu weer de regel ‘it’s all in the details’. Er wordt weer volop voor accessoires gekozen, ze kunnen dan ook echt elke look opvrolijken en specialer maken. Juist afgestemde accessoires zorgen ervoor dat je look een prachtig totaal plaatje wordt. Accessoires als tassen, armbanden, ringen, halskettingen, sjaals, haarspelden, caps en hoeden kunnen een mooie en unieke touch geven aan elke outfit. Dat geldt niet enkel voor vrouwen, ook mannen kunnen hun outfit specialer maken met accessoires zoals armbanden, horloges, sjaals, hoeden en petten.

Met onze kledingstijl en de stukken die we kiezen kunnen we onze identiteit uitdrukken en onszelf uniek maken. Onze kledingstijl en accessoires vertellen een verhaal over ons als persoon. Ons uiterlijk bepaalt ook voor een groot deel hoe andere mensen ons zien. Door de keuzes die we maken uiten we onze persoonlijkheid. Maar net als wij zelf, verandert ook de mode. Sommige mensen kleden zich tijdloos en sommige gaan dan weer graag mee in de allernieuwste trend. Een voorbeeld van een accessoire dat al veel veranderd is, is de pet.

Petten zijn al het item geweest van vele mode bewegingen. Zo was er de typische skater look met losse broeken, dikke sneakers en een pet die achterstevoren op het hoofd stond. In America ontstond er een ware hype rond de trucker cap terwijl die vroeger werd uitgevonden voor vrachtwagenchauffeurs. In de hiphop wereld werd de ronde pet een symbool. Tegenwoordig zijn petten weer hip bij een brede groep, vooral in de zomer op festivals waren de petten niet weg te denken. Je zag ze in alle kleuren en vormen, ze zijn weer helemaal in.

Voor meer info : https://www.snapbacks.nl/