Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Blijere koeien produceren meer melk

Uit onderzoek blijkt dat koeien meer melk produceren wanneer zij een naam hebben, dan wanneer ze geen naam hebben. Wanneer een koe een naam heeft, wordt deze behandeld als een individu. Hierdoor zal de koe ongeveer 3,5% meer melk produceren dan wanneer dit niet gebeurt. Dit komt omdat de koe dan blijer zal zijn en dat zorgt voor een grotere melkproductie. Het is daarom belangrijk dat je je koeien goed behandeld en zij zich fijn voelen omdat dit dus extra melk productie oplevert.

Het is daarom ook belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting van je stal. Wanneer je een goede stalinrichting hebt waar koeien zich fijn voelen, is er dus meer melkproductie. Er zijn verschillende methodes om koeien blij te maken. Zo heb je de koeborstel die bijvoorbeeld gebruikt wordt. Het is een soort borstel waar koeien tegenaan kunnen gaan staan. De koeien worden op deze manier gereinigd maar daarnaast geeft het ook een soort huidmassage wat erg fijn aanvoelt voor de koeien. Door de huidmassage heeft de koe ook een betere doorbloeding en actievere stofwisseling. Hierdoor verminderd het onder andere huiduitslag, jeuk en parasieten. De koeborstel is dus een hele aanwinst wanneer je wilt dat de koeien blij zijn.

Er worden door de Europese Unie tegenwoordig vele regelingen gesteld waardoor boeren gedwongen worden om de omstandigheden van de dieren te verbeteren. Ook moeten de boerderijen de uitstoot verminderen. Nederland probeert namelijk al jaren om de uitstoot van het land te verminderen en hierbij moeten ook de boerderijen de uitstoot verminderen. Nederland staat namelijk op een van de laatste plekken als het gaat om klimaat- en milieuverandering. De strenge regelingen die door onder andere de Europese Unie worden getroffen zijn dus erg merkbaar in de landbouw. In 2020 zou Nederland deze milieudoelstellingen behaalt moeten hebben. Handel en adviesbureau Wijsman kan helpen met de stalinrichting en agrarisch advies.

Voor meer info : http://wijsmanhandelenadvies.nl