Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Welke camerabewaking kies ik voor mijn bedrijf?

Camerabewaking in en rondom je bedrijf zorgt voor meer veiligheid, en zeker ook voor meer rust. Met deze camera’s kun je observeren, identificeren en bovendien worden bezoekers ermee herkent. De ontwikkelingen op het gebied van camerabewaking gaan ontzettend hard. Maar wat is nou het meest geschikte type camerabewaking voor jouw bedrijf? Lees onze tips!

Camerabewaking voor optimale veiligheid

Het maakt niet zoveel uit in welke bedrijfstak je actief bent, camerabeveiliging verzekerd je van optimale veiligheid. Je zou denken dat dit vooral geldt voor bedrijven in detailhandel en andere producenten, maar ook voor dienstverlening is het van groot belang om over goede camerabewaking te beschikken. Met de technische snufjes van tegenwoordig verzeker je jezelf van de best mogelijke veiligheid.

Waar je op moet letten voordat je beveiliging aanschaft

Het is verstandig om vooraf te bepalen welk type camerabewaking je nodig hebt. Maar hoe weet je dat dan? De eerste factor die een rol speelt is het type bedrijf. Bij een kledingzaak moet je denken aan camera’s die ongewenste bezoekers en kledingdieven kunnen registreren. Een bedrijf met veel opslag wil 24 uur per dag goede beveiliging hebben. Hierbij heb je ook beelden van grotere afstand nodig. Bepaal dus vooral aan de hand van je type bedrijf wat jij nodig hebt.

Analoog, IP of HD-CVi

De analoge camera’s kent iedereen wel, maar daarnaast heb je dus ook nog IP- of HD-CVi camera’s. De analoge beveiligingscamera wordt nog altijd het meest verkocht. Dit is een camera die is aangesloten op een ouderwetse beeld kabel. Een IP camera werkt via een internet netwerkkabel. De HD-CVi ziet hier eigenlijk tussenin. Het is een innovatie techniek die ook gebruikmaakt van een coaxkabel, net als een analoge camera. Het grote voordeel ten opzichte van een analoge camera is de kwaliteit, die veel beter is.