Koopcentraal
Image default
Eten en drinken

Wat zijn essentiële horeca benodigdheden?

De horeca draait voor een groot deel om beleving. Een goede ambiance met heerlijk eten is waar mensen voor komen. Welke horeca benodigdheden heb je nodig om de juiste sfeer en ambiance te creëren?

 

Servies voor de horeca

Horeca servies is een van de smaakmakers van een horecagelegenheid. Servies draagt bij aan de beleving en presentatie als het eten geserveerd wordt. Voor iedere gerecht is er een soort en kleur servies beschikbaar. Daarnaast kan servies van verschillende materialen gemaakt zijn. Kies je voor keramisch, aardewerk, porselein of Bone China servies? Ook het materiaal kan een bepaalde sfeer en stijl creëren. Kleuren, vormen en designs bepalen de sfeer die jij voor ogen hebt.

Ook het seizoen speelt mee in je keuze voor het soort horeca servies. Serveer je typische herfstgerechten, dan kun je deze niet serveren op een bord met zomerse uitstraling. Het servies geeft de gerechten extra uiterlijk en aandacht. Het kan bepaalde kleuren van een gerecht eruit laten springen. Eten draait niet alleen om smaak, maar ook het oog wilt wat. 

Kies het juiste glaswerk

Gasten komen naar de horeca om te genieten van een heerlijk drankje. Deze momenten draaien voor hen om kwaliteit en beleving. Een drankje in een standaard glas kunnen ze ook thuis drinken. Kwalitatief en fraai glaswerk kunnen niet missen in een horeca onderneming. Ieder drankje heeft zijn eigen charme en hoort daardoor in een passend glas geserveerd te worden. Horeca glaswerk is niet zomaar glaswerk. Een prachtig champagneglas, cocktailglas, whiskeyglas of martiniglas voegen extra waarde aan het drankje toe. Naast de uitstraling halen deze glazen het beste uit het drankje. Met het juiste glaswerk kun je een unieke sfeer creëren.

Barbenodigdheden

Met de juiste barbenodigdheden maak je de uitstraling van jouw horecagelegenheid helemaal af. Afhankelijk van de uitstraling die je wilt creëren zijn er veel verschillende supplies. Met goede barsupplies kun je niet alleen de beste drankjes maken, het is ook een ware beleving voor jouw gasten. Daarnaast is het prettiger werken als je gebruik kan maken van de beste barbenodigdheden. Bij barbenodigdheden kun je denken aan cocktailshakers, strainers, jiggers, bitters en consumables zoals kersen of bloemen. 

 

Het bovenstaande zijn allemaal losse categorieën in een horecazaak, maar ze komen pas tot leven als je ze combineert. Stel het glaswerk af op het servies en de barbenodigheden. Zodoende kun je een sfeer creëren die nergens anders te vinden is. Dat is waar jouw gasten voor komen: een unieke belevenis. Wanneer je het totaalplaatje tot in de puntjes op orde hebt, kun je een echte unieke beleving scheppen. Een terugkerende klant is immers het meeste waard. Deze klanten willen iedere keer weer een unieke belevenis. Wanneer je het hele jaar door precies dezelfde uitstraling hebt en niet vernieuwd, kan deze belevenis in een teleurstelling omslaan. Gedurende het jaar zijn er voldoende kansen om keer op keer een unieke beleving neer te zetten. Denk daarbij aan thema’s zoals kerst, Pasen en de herfst. Verander het menu met het seizoen mee en je kan gegarandeerd keer op keer een unieke ervaring bieden.

 

https://www.apssupply.nl/tabletop/serviezen/