Koopcentraal
Image default
Huishoudelijk

Wat kun je doen om stinkende voeten te voorkomen?

Voetengeur kan gênant zijn, vooral als je op blote voeten moet lopen. Er zijn dingen die je eraan kunt doen, zoals je schoenen luchten. Als je haast hebt, kun je je schoenen snel luchten door ze buiten in de zon te zetten. Je kunt je schoenen ook ophangen om te drogen nadat je ze hebt gedragen. Dit is een andere optie als tijd geen probleem is. Je kunt ook schoendrogers gebruiken om dit proces te versnellen. Met een schoendroger kun je binnen enkele minuten je schoenen weer droog maken. Sommige mensen raden ook aan om een ​​paar druppels etherische oliën op een watje te doen en deze in elke schoen te doen voordat ze worden opgeborgen. Zo ruiken ze lekker als je ze later weer draagt. Als je deze manieren doet, zorg er dan voor dat de schoenen helemaal droog zijn voordat je ze weer opbergt. Anders zal er schimmel op groeien waardoor er nare geurtjes zullen ontstaan.

Verander je sokken elke dag

Verander je sokken elke dag. Dit is de meest effectieve manier om voetgeur en een aantal andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Dit is een belangrijke stap, vooral voor mensen die elke dag op pad gaan voor hun werk of voor degenen die elke dag sporten. Het voorkomen van schimmelinfecties in de voet, met name tinea pedis of voetschimmel, kan worden geholpen door regelmatig van sokken te wisselen. Vijftien tot vijfentwintig procent van de mensen heeft dit momenteel. Het dragen van sandalen is een manier om voetschimmel te voorkomen, maar in de winter is dat veel moeilijker. Je moet iedere dag nieuwe werksokken aantrekken om dit te voorkomen.

Dagelijks je voeten wassen

Het aanbevolen aantal keren dat je je voeten per dag moet wassen, hangt af van hoe actief je bent en in wat voor klimaat je leeft. Als je een zeer actieve persoon bent die regelmatig sport en lange uren buiten doorbrengt, is het raadzaam dat je je voeten twee keer per dag wast. Je kunt je voeten dagelijks wassen met een milde zeep of body wash. Je kunt heet water gebruiken als je wilt, maar het is niet noodzakelijk. Zorg ervoor dat het warm genoeg is om je voeten te ontspannen, maar niet zo heet dat het pijnlijk is. Dit is een goed moment om ervoor te zorgen dat je tussen alle tenen van beide voeten wast en ze daarna goed afdroogt.