Koopcentraal
Image default
Zakelijk

Wat kan een ergonomische bureaustoel voor je betekenen?

Lang zitten is schadelijk voor je gezondheid. Het kan rugpijn, nekpijn en vermoeidheid veroorzaken, evenals het risico op obesitas, diabetes en hartaandoeningen verhogen. Hoe meer tijd je op een dag zittend doorbrengt, hoe groter de kans dat je deze problemen ontwikkelt. Het verschil tussen zitten en rusten is dat wanneer je op een van de ergonomische bureaustoelen of andere bureaustoelen zit, je lichaam niets anders doet dan zitten. Hoewel je misschien zittend iets productiefs doet, zoals typen of lezen, het nog steeds niet als fysieke activiteit wordt beschouwd omdat het niet veel spiergroepen in je lichaam gebruikt. Het is belangrijk om de hele dag in beweging te blijven, zodat al je spieren regelmatig worden gebruikt en actief blijven. Dit is beter dan dat ze stijf worden omdat je  ze voor langdurige perioden niet gebruikt.

Een ergonomische bureaustoel vermindert de zitbelasting

Een ergonomische bureaustoel van OfficeCity kan de belasting van de hele dag zitten verminderen. Een ergonomische stoel is ontworpen om de druk op je rug, heupen en knieën te verlichten. Deze stoel ondersteunt je lichaam in een gezonde houding. Het kan ook helpen rugpijn te voorkomen door de belasting van de lage rugspieren te verminderen. Deze heeft verstelbare hoogte, armleuningen en zitdiepte zodat je er na verloop van tijd comfortabel in kunt gaan zitten.

Ergonomische bureaustoelen bieden comfort

Een bureaustoel moet comfortabel zitten. Het is immers onwaarschijnlijk dat je in je nieuwe bureaustoel gaat zitten en direct pijn of stijfheid in je onderrug of nek voelt. Het ongemak zal op tijd komen als de stoel niet goed is afgesteld en niet is aangepast aan je lichaamstype. Bij ergonomische stoelen mag je echter de hoogte van je zitoppervlakte aanpassen, evenals de hoek ten opzichte van de rugleuning. De hoek tussen deze twee oppervlakken kan plat zijn of achterover leunen in een hoek die past bij je lichaamstype. Deze wordt ook wel de lendensteun genoemd. Houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld een klein bovenlichaam hebt met lange benen, je lumbale regio mogelijk meer ondersteuning nodig heeft dan iemand wiens bovenlichaam overeenkomt met hun benen. Pas daarom op een ergonomische stoel de hoogte van je zitoppervlakte en de hoek ten opzichte van de rugleuning aan. Dit is afhankelijk van wat het beste bij je past. Hierdoor zou je, ongeacht je vorm, urenlang comfortabel in je stoel moeten kunnen zitten zonder gezondheidsproblemen te krijgen, zoals rugpijn. Deze klachten worden veroorzaakt door een slechte houding.