Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

Waarom draag je een compressie bh?

Waarom draag je een compressie bh?

De compressie bh, wat is het en waarom draag je er één? De reden waarom vrouwen vaak een compressie bh dragen, is er vaak niet één omdat deze vrijwillig is gekozen. Vaak ligt hier een medische oorzaak aan ten grondslag. Zo kan het zijn dat je zwanger bent, waardoor je vooral veel last hebt van stuwing en en dus gevoelige borsten, maar ook een medische ingreep behoort tot de mogelijkheden. In beide gevallen kan het voor een vrouw dus ontzettend fijn zijn om een compressie bh te dragen. Wat het exact is en wat voor voordelen het heeft, dat vertellen we je hier!

Wat is een compressie bh?

Een compressie bh is een bh die zorgt voor extra druk op je borsten. Nu zal jij jezelf vast afvragen, wat is dan het verschil of ik ga sporten in mijn sport legging en compressie bh of je kiest voor een anita sport bh. De verschillen zitten hem met name in de kwaliteit van de stof en ook de elasticiteit van de stof. Een compressie bh is namelijk een flink stuk stugger, waardoor bewegen lastiger is dan met een sport bh. Een compressie bh zorgt ervoor dat net zoals bij een sport bh, je borsten tegen je lichaam worden geduwt, waardoor er bijna geen beweging mogelijk is. Vooral bij een oververwachtse beweging, kan het zijn dat je borsten ook meebewegen. Dit kan vooral in de beginfase ontzettend gevoelig zijn en niet prettig voor zowel jezelf als het herstel van je borsten.

Waarom draag je een compressie bh?

De reden waarom je er één draagt, is vooral om de beweging van je borsten te beperken. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je net bent geholpen, je er niet op zit te wachten, dat wanneer jij beweegt je borsten alle kanten op gaan. Dit is na een ingreep niet alleen ontzettend pijnlijk, maar ook nog een slecht voor het herstel. Door een aantal weken een compressie bh te blijven dragen zullen zwellingen en eventuele kans op bloedingen worden tegengegaan. Wanneer de zwelling afneemt, kun je een sport bh dragen, die net een stukje minder strak zit. Wel is het aan te raden te kiezen voor een voorgevormde bh, aangezien dit net wat comfortabeler zit. Een voorgevormde bh is namelijk voorzien van cups, wat ervoor zorgt dat er geen naden in de cup aanwezig zijn. Ze kunnen deze niet langs een eventuele wond schuren en irritatie aan je huis veroorzaken.