Koopcentraal
Image default
Dienstverlening

Voor een veilige zwangerschapsafbreking kun je terecht bij abortuskliniek Bloemenhove

Sinds de start in de zomer van 1971 heeft Bloemenhove in een grote behoefte voorzien. Veel meisjes en vrouwen uit binnen en buitenland gaan ernaar toe voor een overtijdbehandeling. De kliniek heette aanvankelijk Beahuis. De officiële naam nu is Beahuis & Bloemenhovekliniek. De kliniek was eerst gevestigd in Beverwijk, maar na een uitbreiding is in 1973 besloten te verhuizen naar Heemstede.

Onomstreden was Bloemenhove zeker niet in de beginperiode. Politici, woordvoerders van kerkelijke gemeenschappen en burgers spraken zich openlijk uit tegen het legaliseren van abortussen. In Nederland werd in 1981 bij wet vastgelegd dat het onder bepaalde omstandigheden toegestaan is een zwangerschap te laten afbreken door een arts. Tegenwoordig kunnen meisjes en vrouwen naar Bloemenhove komen voor gespecialiseerde hulp in het eerste en tweede trimester, oftewel tot 22 weken van de zwangerschap.

Daarnaast wordt in deze abortuskliniek voorlichting gegeven over het voorkomen van ongewenste zwangerschappen door middel van anticonceptie. Denk dan aan de orale anticonceptiepil, de prikpil, de anticonceptiepleister, een implantaat, de anticonceptiering, het spiraaltje en de morning-afterpil.

De morning-afterpil is een nood anticonceptiemiddel en is niet bedoeld ter preventie. Je kunt ‘m tot 120 uren na onbeschermde geslachtsgemeenschap innemen. De anticonceptiemiddel bevat een hormoon dat voorkomt dat het embryo zich in het baarmoederslijmvlies nestelt. Voor vragen over deze antieconceptiemiddel, de overige anticonceptiemiddelen en andere zaken verwijzen we je naar de pagina met ‘veel gestelde vragen’ op bloemenhove .nl. Je krijgt er informatie over allerlei praktische kwesties die spelen als je een behandeling bij Bloemenhove overweegt.

Wil je vertrouwelijk en onder vier ogen praten? Als je belt met nummer +31 (0)23 528 98 90 kun je een afspraak maken met een van de artsen van Bloemenhove. Mailen kan natuurlijk ook, dit is het adres: receptie @ bloemenhove .nl. Tot slot wijzen we je nog op het kopje ‘ervaringen’ op de Bloemenhove site. Als je daar op klikt, verschijnen er persoonlijke verhalen van meisjes en vrouwen die in de Bloemenhove kliniek verbleven. Je zult je vast gesteund voelen door deze positieve en geruststellende bevindingen.

Voor meer info : https://www.bloemenhove.nl/nl/