Koopcentraal
Image default
Kinderen

Verschillende soorten luiers

Zowel baby- als volwassen versies van luiers vallen in een van de drie categorieën. Ondanks dat er veel overeenkomsten zijn. Laten we echter die voor baby’s bespreken en incontinentie slips voor volwassenen uitsluiten. Er zijn stoffen en wegwerpluiers en er zijn twee soorten wegwerpluiers: absorberend en superabsorberend. Laten we dit soort luiers eens onderzoeken.

Katoenen luiers

Herbruikbare katoenen luiers kunnen worden gemaakt van katoen dat is gebleekt of ongebleekt is gebleven. De zorg voor het milieu van ouders kan de belangrijkste factor zijn bij hun beslissing om wasbare luiers te gebruiken in plaats van wegwerpluiers. Wegwerpluiers zijn weliswaar niet biologisch afbreekbaar, maar wasbare luiers zijn ook voordeliger als je kijkt naar het gemak van wegwerpluiers. Integendeel, het feit dat wegwerp versies niet gewassen hoeven te worden, is de belangrijkste factor bij de beslissing van ouders om wegwerpartikelen te verkiezen boven kleding. Je hebt twee opties als je wasbare luiers gebruikt. U heeft de keuze om de lading zelf te behandelen of gebruik te maken van een luierservice. Uw keuze aan nieuwe luiers wordt bezorgd door een dienst die ook regelmatig vuile luiers ophaalt. Uiteraard is dit alternatief duurder dan zelf wassen. Het is echter aan te raden om ten minste 32 van de maat die uw baby draagt ​​bij de hand te hebben als u uw eigen kleding wast. Om de stijl van katoenen luier te kiezen die u verkiest, moet u vertrouwd raken met de vele stijlen. Onderzoek eerst de alles-in-één-versie en kijk dan naar de andere keuzes.

Wegwerpluiers

In de kern van wegwerpluiers, die vocht van de huid wegtrekt, bevindt zich ofwel een normaal cellulose centrum of een “absorberend gelerend materiaal” (AGM). Ze staan ​​bekend als superabsorberend als ze AGM-kernen hebben. Kinderartsen raden de chemicaliën die in het geleermiddel worden gebruikt af, ondanks de afkeuring van sommige ouders, en ziekenhuizen gebruiken uitsluitend wegwerp varianten. Superabsorberende zijn in feite vooral ’s nachts nuttig en kunnen, wanneer ze met de juiste tussenpozen worden verwisseld, luieruitslag voorkomen. Tot slot, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur of u stoffen of wegwerpproducten gebruikt. De eerste paar maanden gebruiken veel ouders wegwerpluiers en gaan dan over op kleding. Sommige experts beweren dat het gebruik van doek leidt tot eerdere zindelijkheidstraining, terwijl anderen dit idee betwisten. De beste optie is degene die het beste werkt voor u, uw kind en uw budget.