Koopcentraal
Image default
Dienstverlening

Tips voor het versturen van grote bestanden

Elektronische post zorgde voor een revolutie in de manier waarop we communiceren. Mensen waren aan het zwoegen met telegraaf en morsecode voordat e-mail ter plaatse kwam! Plots werd het verzenden van berichten gemakkelijk en onmiddellijk. Het duurde niet lang voordat het merkte. We sturen nu elke dag 269 miljard e-mails. Maar het systeem is niet perfect! Een bepaald e-mailprobleem blijft problemen veroorzaken: grote bestanden versturen als bijlagen. Het goede nieuws is dat het verzenden van te grote bestanden absoluut mogelijk is. Je hebt maar een paar trucjes nodig om het voor elkaar te krijgen. Meer weten?

 

Ken de maximale grootte van het bestand dat je mag versturen

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Af en toe moet je een enorm document naar iemand sturen. Misschien is het een video, een geluidsopname of een grote presentatie vol foto’s. Hoe dan ook, het is een gigantisch bestand dat groter is dan de maximale grootte die je mag verzenden. Er is niets erger dan vijf minuten wachten totdat een bestand is bijgevoegd, maar dan te horen krijgen dat het te groot en onmogelijk is om te doen. Als je de maximale grootte begrijpt, kun je jezelf het gedoe besparen en in plaats daarvan naar een tijdelijke oplossing zoeken.

 

Bestanden versturen tot maximaal 10 MB

Grote bestanden versturen? Een vuistregel is dat bestanden niet groter mogen zijn dan 10 MB (hoewel sommige e-mailsystemen er maximaal 25 toestaan). Probeer op dezelfde manier de hoofdtekst van het bericht onder de 100kb te houden. Slaag met beide en u zult overal de vakjes van e-mailservers aanvinken! Gaat het om een groter document? Je kunt ook proberen je bestanden te comprimeren tot een ZIP-bestand op je computer. 

Toch grotere bestanden versturen

Gelukkig bestaat er wel een oplossing voor bovenstaand probleem. Het is wel mogelijk om grotere bestanden te versturen via externe partijen. Denk hierbij aan Secudoc. Met Secudoc is het mogelijk om bestanden tussen 1GB en 50GB te versturen en dat op een veilige manier.