Koopcentraal
Image default
Aanbiedingen

Paarden

Een lange tijd geleden werden de paarden voornamelijk gebruikt als werkpaarden. Ze werden gebruikt als vervoermiddel voor mensen en op de boerderijen voor het ploegen en hooien. Tegenwoordig hebben we allerlei andere materialen voor en is er vrijwel bijna geen sprake meer van werkpaarden. De paarden worden in de huidige tijd vaak gehouden als huisdier. De paarden staan in de weide en gaan er af en toe tussenuit. Zo kan je met de paarden genieten van de natuur, een sport beoefenen of andere activiteiten. Lees snel verder en ontdek meer over de paarden. 

Onderscheidend van andere dieren 

Een paard is een bijzonder dier. De paarden hebben de grootste ogen van alle landzoogdieren die voorkomen in Nederland. De ogen bevinden zich aan de zijkant van het hoofd. Het gezichtsveld van een paard is daarom erg breed, namelijk 350 graden. Ongeveer 65 graden hiervan zien ze met beide ogen en de resterende 285 graden zien ze met één oog. Daarnaast zijn de paarden één van de weinig dieren wie hoefijzers gebruiken. Bij tamme paarden wordt er gebruik gemaakt van hoefijzers. De hoefijzers dienen ter bescherming van hun voeten tegen de harde ondergrond. 

Voeren van de paarden

Een paard mag dan wel een huisdier zijn, maar het voeren van een paard kan erg intensief zijn. Een vis als huisdier is gemakkelijk  te voeren; de verzorging van een paard daarentegen vergt meer aandacht. Zorgen allereerst voor voldoende voeding voor de paarden en daarnaast moet je ook zorgen voor vers drinkwater. De stalling van het paard dient iedere dag schoongehouden te worden. De stalling kan worden schoongemaakt als de paarden zich bevinden in de paardenomheining. Daarnaast moeten de hoeven schoon worden gehouden. De paarden kunnen dit lastig zelf doen en zijn hier menselijke handelingen bij nodig. De paarden moeten ook geborsteld worden. Op deze manier zien ze er verzorgd uit en blijven ze langer gezond.

https://www.arfman.nl/